Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Μάνμπιτζ: Οι Κούρδοι ενεπλάκησαν σε συζητήσεις με τον συριακό Στρατό για την παράδοση της περιοχής στον Ασαντ


Ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει MLRS TR-122 Sakarya ενώ στέλνει διαρκώς ενισχύσεις


Οι Κούρδοι ενεπλάκησαν σε συζητήσεις με τον συριακό Στρατό για την παράδοση της περιοχής στον Μ.Ασαντ.
Οι Κούρδοι της Μάνμπιτζ θέτουν 3 όρους:
Να αναγνωριστούν ως η δεύτερη μεγαλύτερη εθνική ομάδα στην Συρία, η αναγνώριση να οδηγήσει σε αυτοδιοίκηση και να επεκταθούν οι αρμοδιότητες τους.
Υπάρχουν “φήμες” για κοινή περιπολία Κούρδων-συριακού Στρατού στην πόλη Al-Arimah ως το πρώτο βήμα για την μεγάλη συμφωνία επανένωσης της χώρας.
Για το λόγο αυτό η 1η τεθωρακισμένη Μεραρχία του συριακού Στρατού αναπτύσσεται δυτικά της Μάνμπιτζ ώστε να υπάρξει ένωση με τους Κούρδους και να “ακυρώσουν” την τουρκική προέλαση αν επιτευχθεί συμφωνία.


Ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει MLRS TR-122 Sakarya ενώ στέλνει διαρκώς ενισχύσεις.

Πριν λίγο εντοπίστηκαν ακόμη 60 τεθωρακισμένα από το Cankiri με κατεύθυνση την Συρία.  Φορτηγά με όπλα και 30 στρατιωτικά οχήματα αναχώρησαν από την​ Şanlurfa από την περιοχή Kirikhan του Hatay.
200 κομάντος έφτασαν στο Kilis από τα σύνορα με Kirikhan/Hatay μαζί με 30 άρματα μάχης, Α/Κ πυροβόλα Firtina,  203mm M110A2 και τεθωρακισμένα Kirpi MRAPs.​
Oλα με “desert camo” ενδεικτικό της της θέλησης της Άγκυρας να εισχωρήσει βαθιά μέσα στη συριακή έρημο και να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές!
Στην περιοχή έχει μεταβεί ο Στρατηγός Ismail Metin Temel, Διοικητής της επικείμενης επίθεσης εναντίον των SDF ανατολικά του Ευφράτη.
Ο Τούρκος Στρατηγός έφτασε στην Αφρίν για να επιθεωρήσει τις τουρκικές δυνάμεις. Συνοδευόταν από τους Στρατηγούς Sinan Yayla από το 7ο Σώμα και τον Octai Ibugha από την 20η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.
Στόχος της Τουρκίας είναι να καταλάβει το Tal Abyad ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στο Ayn Issa.
Η κατάληψη της τελευταίας περιοχής θα προσδώσει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Αγκυρα καθώς θα της επιτρέψει να αποκόψει την κύρια οδό του ενιαίου “κουρδικού χώρου” και θα το “σπάσει” σε δύο μέρη. Σε Κομπάνι και Μάνμπιτζ δυτικά και Καμισλί μαζί με Hasaka ανατολικά.
Τέλος ο διοικητής των Δυνάμεων του FSA, της 112ης Ταξιαρχίας, Abdul Karim Qasoum, σε ένα ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας, απηύθυνε την τελευταία προειδοποίηση:

“Οποιος σκεφτεί να κλέψει, να βιάσει, να κατασχέσει σπίτια, δεν έχει θέσει σε αυτή τη μάχη” τόνισε.​..


Δείτε φωτογραφίες: