Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ./ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ" ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ "' ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΜΕ. ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΛΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ. ΔΥΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΜΠΙΚΕΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ

2)ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ. Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ/ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΜΙΣ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ, ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΨΗ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΒΟΛΕΨΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΝΤΡΟΠΗ.

3)ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ-ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2013- ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ , ΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥ. Ο ΜΑΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ Ο ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ/1942-1945 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ, ΓΚΟΥΑΝΤΑΛΚΑΝΑΛ -ΙΒΟΖΙΜΑ ΚΛΠ, Ο ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΤΙΣ ΤΟ 2003-2004 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΩΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ. ΜΕΤΑ ΩΣ ΔΟΙΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΕΗΒ ΠΕΤΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ 2005 ΣΥΝΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΥΝΑΣ(ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2006 ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ COPY ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΨΑ). ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ "ΕΧΩ ΦΑΕΙ "/ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΑΠΛΑ. Ο ΜΑΤΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΝΑΓΚΛ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑ.

4)Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΕΝΤΙΜΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ-ΔΙΑΥΓΕΣΤΑΤΑ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ , ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ-ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ. Ο ΜΑΤΙΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΩΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ. ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΕ ΙΡΑΝ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΡΑΣΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ JOINT FORCES COMMAND (ΤΟΤΕ), ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ CENTRAL COMMAND ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ/ΦΛΟΡΙΝΤΑ.. ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΙΡΑΚ ΕΠΙΣΕΠΤΟΝΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ , ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ..ΟΧΙ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ….

5)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΝΗΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ "ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΤΑΣΤΕΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟΤΕ (ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ EUCOM-STRATCOM-SOUTHCOM-PACOM-MDA-AFRICOM-EUROCORPS-NORTHCOM -ISAF-KFOR KA). ΑΜΕΣΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ "ΔΟΚΤΩΡΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ 5 ΤΕΥΧΗ ΣΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ .". ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥ.
ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΓΚΑΡΜΙΣ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ , ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ COURSE ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 7200 ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΤΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΦΙΛΟΝΑΤΟΙΚΟΣ. ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ-ΙΡΑΝ-ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ(ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ).ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

6)ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ.. ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.