Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Πολιτικοί “χούλιγκαν” με ή χωρίς γραβάτα τρομοκρατούν τους πολίτες

Τώρα που τα κροκοδείλια δάκρυα για τις επιθέσεις στα ΜΜΕ -με αφορμή την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ- “στέρεψαν”, ίσως οι “χούλιγκαν” με γραβάτα ή και χωρίς να σταθούν μπροστά στον καθρέφτη τους και να αναρωτηθούν:

•Ποια ήταν η τελευταία τους “ατάκα” στο τελευταίο τηλεοπτικό πάνελ που βρέθηκαν; Γιατί με ατάκες εκφράζονται και πολιτεύονται αυτοί οι πολιτικοί μας χούλιγκαν…
•Ποια ήταν η τελευταία τους δήλωση; Σε ποιον επιτέθηκαν; Γιατί δεν συζητούν αλλά επιτίθενται. Μάλλον γιατί δεν έχουν τι να πουν .
Αν βρουν απαντήσεις στον καθρέφτη ας πάρουν στο χέρι το…έξυπνο τηλέφωνό τους κι ας ανοίξουν το αγαπημένο τους twitter. Ας θαυμάσουν τον σκουπιδότοπο στον οποίο οι ίδιοι έχουν τεράστια συμβολή! Ας διαβάσουν τι γράφει ο κάθε απίθανος τύπος χωρίς ταυτότητα και χωρίς καμία συνέπεια. Πολλά ακούγονται για τα πληρωμένα με …0,60 λεπτά του ευρώ για κάθε χυδαίο μήνυμα μίσους. Η δουλειά δεν είναι ντροπή λένε… Μόνο που στο twitter αλλά και στο facebook γίνεται εμφύλιος και οι πολιτικοί μας χούλιγκαν μάλλον το επικροτούν. Κάποιοι δε με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους δείχνουν ότι επιδιώκουν έναν εμφύλιο! Όταν με το ζόρι παριστάνεις τον πολιτικό η βία είναι το μοναδικό καταφύγιο για να κρύψεις τη γύμνια σου και την ανυπαρξία των επιχειρημάτων σου. Πουλάς λίγο…τσαμπουκά από το βήμα της Βουλής και προχωράς παρακάτω. Όλο και πιο κάτω…
Από το κλίμα του χουλιγκανισμού δεν εξαιρούμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι. Αντιθέτως παίζουμε με μεγάλη προθυμία το επικίνδυνο παιχνίδι των χούλιγκαν με ή χωρίς γραβάτα. Κατηγορούσαμε τους “ενσωματωμένους” Αμερικανούς δημοσιογράφους στο Ιράκ…Ποιοι εμείς που δεχτήκαμε να ενσωματωθούμε όχι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος αλλά μπαίνοντας σ΄ ένα τηλεοπτικό “παράθυρο”.
Αν κάποιος παρακολούθησε με ψυχραιμία -υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι- τα όσα ειπώθηκαν μετά από την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ δεν μπορεί παρά να τρόμαξε για το τι μπορεί να ξημερώσει σ΄ αυτή τη χώρα. Όχι δεν θα πούμε αυτό που συνήθως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή ότι ελπίζουμε να μη θρηνήσουμε και ανθρώπινη ζωή για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να σοβαρευτούν. Γιατί και ανθρώπινη ζωή να χαθεί αυτοί ΔΕΝ πρόκειται να σοβαρευτούν.