Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Τουρκία: Ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία
Η αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων συμπίπτει με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου
Επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά της με την Συρία, στέλνει η Τουρκία, στο πλαίσιο των προετοιμασιών της προαναγγελθείσας επίθεσης μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεωναπό την περιοχή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Η αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων συμπίπτει με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για την υπογραφή της διαταγής για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, την οποία ο Donald Trump θέλει "αργή και εξαιρετικά συντονισμένη αποχώρηση στρατευμάτων" από κοινού με την Τουρκία.
Ο Trump ανακοίνωσε την Τετάρτη (19/12) ότι θα αποσύρει όσο το δυνατόν συντομότερα τους περίπου 2000 Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοανατολική Συρία, όπου μάχονται στο πλευρό των Αραβο-Κούρδων πολιτοφυλάκων εναντίον των τζιχαντιστών.
Αυτή η αποχώρηση αφήνει στην πραγματικότητα την κουρδική πολιτοφυλακή YPG χωρίς στρατιωτική στήριξη, ενώ ο Erdogan απειλεί να επιτεθεί εναντίον της, θεωρώντας τους Κούρδους μαχητές τρομοκράτες.
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ και τους διεθνείς συμμάχους της.
Οδήγησε στις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας James Mattis και του ειδικού απεσταλμένου στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, που αντιτίθεντο στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.
 
www.bankingnews.gr