Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ/Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

1)ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΤΥΡΡΑΝΟΙ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΗΣΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ-ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ /ΟΣΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ/ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ , ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ 40 ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥΣ Ε ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ Ρ.ΑΛΙΑ, ΣΤΟ ΟΝ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ 1914, ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΑΠΕΣΤΙΤΣΑΣ ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΚΕΙ. ΑΠΟ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΙΓΚΟΥΡΙΜΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΑΤΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΜΟΚΤΟΝΟΥΣ -ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ(ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ...) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΟΛΥ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ), ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ή ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ...

2)ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΤΙΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ), ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΙΩΑΝΝΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ-ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΥΖΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΤΗΝ ΣΤΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΜΑ, ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΙΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ.. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΥΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ , ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

3)ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1915 ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ , Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΣΤΕΙΛΕ 16 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ) ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΙΤΑΛΟΙ, ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ.ΟΜΩΣ ΤΟ 1915 ΤΑ ΣΑΝΤΖΑΚΙΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ 16 ΑΝΔΡΕΣ/ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΓΙΑΤΡΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑ. 10 ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ 6 ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΣΑΣ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ, ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ, ΤΟΝ ΣΚΕΝΔΕΡΗ, ΤΟΝ ΜΠΑΜΙΧΑ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΚΑ.

4)Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΖΩΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΤΑ 15 ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΤΣΕ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, Η ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ, ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΙΤΣΙΟΥ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ 4 ΝΙΚΗΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΕΝΩ ΕΠΙΛΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 2 ΣΥΝ 4 ΤΟ 1990., ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ. Ο ΑΡΧΙΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΧΟΤΖΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ Ο ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΧΡΟΥΤΣΩΦ, ΟΙ ΤΙΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΔΚΤΑΤΟΡΑΣ. ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ 1914 ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ. ΕΚΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1988 ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΠΑΤΣ, ΤΟΥ ΜΠΑΛΣ ΚΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΓΕΛ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.. 1609 ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ. 4179 ΗΣΑΝ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΓΚΟΥΡΙΜΙ. ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ.ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ.ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΖΩΝΗ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΤΟΥ 1997 ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.

5)ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 1946-1947. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ, ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΥΡΡΑΧΕΙΟΥ....(ΣΤΟΛΙΣΚΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ...ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΝΧΕΙ ΑΛΛΗ....ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗΣ. (ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΕΣ-ΚΟΝΙΤΣΑ/ΚΑΛΠΑΚΙ-ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ /ΠΕΡΙ Ι RESPONSIBILITY TO PROTECT(R2P) ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.....
Η ΑΛΒΑΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΥΜΠΗ/ΓΕΝΟΥΣΟ ΠΟΤΑΜΟ(ΦΥΣΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ). ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ...ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΑ.