Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την αλήθεια για τον φόνο του Khashoggi

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την αλήθεια για τον φόνο του Khashoggi
«Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η Τουρκία δεν θα «παραιτηθεί ποτέ» από την αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, δήλωσε σήμερα (15/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Mevlut Cavusoglu.
Ο Khashoggi δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018, όταν εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν έχουμε λάβει καμία νέα πληροφορία ή αποτέλεσμα της έρευνας από την σαουδαραβική πλευρά», δήλωσε ο Cavusoglu στο περιθώριο διάσκεψης στο Κατάρ.
«Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί ποτέ από την υπόθεση, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός άφησε την Τρίτη (11/12) να εννοηθεί ότι η χώρα του βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΟΗΕ για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας σχετικά με τον φόνο του Khashoggi, που έχει προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις.
Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των υπόπτων για την υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους και δύο στενά πρόσωπα του πρίγκιπα διαδόχου Mohammad bin Salman, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι «εμπλέκεται στον σχεδιασμό» του φόνου.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο δημοσιογράφος στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια διαμελίστηκε από 15 Σαουδάραβες πράκτορες, οι οποίοι είχαν σταλεί στην Κωνσταντινούπολη για να τον σκοτώσουν.