Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, το οποίο αναφέρει ότι η Τουρκία θα προσφέρει στους Αμερικανούς στρατιωτικούς-τεχνικούς εμπειρογνώμονες, την δυνατότητα να υποκλέψουν τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, μετά την μεταφορά τους από τη Ρωσία σε τουρκικό έδαφος.

Σχετικά με αυτό συμφωνεί και το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές κοντά στην διαπραγματευτική ομάδα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, η οποία διενεργεί συνομιλίες  για το ζήτημα της προμήθειας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.
«Έτσι, αν η Τουρκία ήθελε να επιλύσει μια κύρια διαφωνία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με το παραδεκτό της απόκτησης ρωσικών συγκροτημάτων, η υποκλοπή τους θα ήταν η λύση στο πρόβλημα», αναφέρει το RIA Novosti!
Οι Τούρκοι μόνο μία από τις δύο υπερδυνάμεις θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο από την αρχή της διένεξης με τις αμερικανικές απειλές για τους S-400.
H Μόσχα τώρα μετά από αυτές τις εξελίξεις νομίζουμε ότι ίσως να μην θελήσει να δώσει μυστικά ενός πυραύλου.
Πιθανότατα η Ρωσία να βρει τρόπο να ακυρώσει την παραγγελία στους Τούρκους, παρά τα 2,5 δις δολάρια, διότι πολύ απλά όπως φαίνεται και οι Τούρκοι δεν μπορούν να δαπανήσουν (3,5 δις δολάρια Patriot) + (2,5 δις S-400)= 6 δις. την στιγμή που οικονομία τους έχει σοβαρό πρόβλημα.
Αυτή είναι όμως και η ουσία του τεράστιου γεωπολιτικού παιχνιδιού ΗΠΑ–Ρωσίας,  στην μέση της οποίας βρίσκονται Τούρκοι και Έλληνες σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, την στιγμή που οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής ειδικά για την Ελλάδα θα είναι ραγδαίες μετά τις τουρκικές απειλές.
Με λίγα και απλά λόγια οι Τούρκοι μετά το επεισόδιο στην Θάλασσα του Αζώφ και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αποστολή μονάδων επιφανείας/υποβρυχίων, την παρουσία της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS STENIS κοντά στην Κύπρο, καθώς και την παρουσία Ισραηλινών αεροσκαφών σε ελληνικά και κυπριακά αεροδρόμια, διαπίστωσαν ότι όλοι δρόμοι είναι «κλειστοί» πλέον και κινδυνεύουν να πάθουν ότι έπαθαν το 1919 με την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και άλλαξαν ρότα όπως έκαναν και με την Ρωσία.
Το μόνο όμως που θα πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να αναμένουμε την ρωσική αντίδραση η οποία αν και εφόσον αποδειχθούν όλα αυτά αληθινά,  θα είναι τρομερή και φοβερή κατά του Ανατολίτη Ερντογάν.

pentapostagma.gr