Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ/KEIMENO AΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΔ.ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.


Καλημέρα αγαπητέ μου Θανάση 

1)Παρά τη φημολογούμενη ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστημάτων S300 από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσσαντ, οι Iσραηλινοί προέβησαν πολύ πρόσφατα σε νέες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία.

2)Εδώ πρέπει να δωθούν κάποιες δευκρινήσεις τεχνικού χαρακτήρα για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Οι μέν του καθεστώτος Άσσαντ και οι από το Βορρά(Μόσχα) υποστηριχτές τους, λένε ότι τα αντιαεροπορικά τους αναχαίτησαν όλους σχεδόν τους "πυραύλους" που εκτόξευσαν οι Ισραηλινοί (14 από τους 16). Αντίθετα η άλλη πλευρά διατείνεται ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν όλους τους στόχους τους. Έτσι δημιουργείται μια αντιφατική κατάσταση και ο καθένας διαλέγει να πιστέψει ότι θέλει.

3)Στην πραγματικότητα, ο κλασσικός πια τρόπος δράσης της Ισραηλινής Αεροπορίας απέναντι σε μια οργανωμένη αντιαεροπορική άμυνα, από την εποχή του Πολέμου στο Λίβανο το 1982, εμπλέκει χονδρικά δύο κύματα αεροσκαφών. Το πρώτο κύμα εκτοξεύει μεγάλο αριθμό "πυραύλων" (όχι μόνο 16) οι οποίοι όμως δεν είναι ακριβώς πύραυλοι αλλά δολώματα. Ο αμυνόμενος, είναι υποχρεωμένος να υποθέσει ότι είναι όντως πύραυλοι και να προσπαθήσει να τα καταρρίψει, κάτι δύσκολο λόγω του μικρού μεγέθους τους (γεγονός που επιβάλει την εκτόξευση πολλων ανταεροπορικών βλημάτων έναντι ενός δολώματος). Στην προσπάθειά του αυτή (ο αμυνόμενος) αφενός αποκαλύπτει τη θέση του, αφετέρου δε εξαντλεί τον αριθμό των διαθέσιμων προς εκτόξευση αντιαεροπορικών βλημάτων. Επειδή η επαναγέμιση των εκτοξευτών θέλει αρκετό χρόνο, υπάρχει μια χρονική περίοδος αναγκαστικής αδράνειας της αεράμυνάς του, την οποία εκμεταλεύεται το δεύτερο κύμα, για να χτυπήσει τους στόχους του ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ.

4)Έτσι λοιπόν οι ανακοινώσεις του στυλ "καταρρίψαμε όλους τους πυραύλους", πρέπει να ερμηνεύονται ως "κατέρριψαν όλα τα δολώματα". Το Ισραήλ είχε από τη δεκαετία του '80 δύο τύπους δολωμάτων, τον "Σαμψών" και τη "Δαλιδά". Η "Δαλιδά" σήμερα έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να είναι ταυτόχρονα και δόλωμα και βόμβα. Αυτό διότι ο αντίπαλος, μαθαίνοντας από την εμπειρία του, μπορεί να επιλέξει να μην εκτοξεύσει εναντίον του πρώτου κύματος, γνωρίζοντας, από τις προηγούμενες περιπτώσεις, ότι μάλλον πρόκειται για δολώματα, και να περιμένει το δεύτερο κύμα. Σε αυτην την περίπτωση η "Δαλιδά" θα πλήξει αυτή το στόχο. Πρόκειται για ένα αεροπορικό ρουά ματ. Και η τελευταία επίθεση έγινε από δύο κύματα αεροσκαφών. Το πρώτο (πιθανώς F-16I) εκτόξευσε τα παραπάνω δολώματα-βόμβες, ενώ το δεύτερο κύμα, που ολοκλήρωσε την επίθεση, ελέχθει ότι αποτελείτο απο αεροσκάφη F-35, χωρίς βέβαια να είναι επι του παρόντος δυνατή η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.(εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα με τις τεράστιες επαφές και διασυνδέσεις που έχεις...)

5)Τα γράφουμε αυτά διότι, τα τελευταία χρόνια, με περισσό κομπασμό, επιχειρείται από συγκεκριμένους κύκλους, μια θεοποίηση της Ρωσικής οπλικής τεχνολογίας. Αυτή η προσπάθεια είναι επιτυχής, αφού κατ' αρχήν έχει πείσει τα κυριότερα mainstream μέσα. Είναι μέρος του υβριδικού πολυχωρικού πολέμου που διεξάγει η Μόσχα, χρησιμοποιώντας την καλύτερη τεχνολογία που έχει στα χέρια της, την τεχνολογία της προπαγάνδας(εσύ αυτά τα έχεις μελετήσει-σπουδάσει διεθνώς). Στόχος είναι να δημιουργήσει στα μυαλά των πολιτών της Δύσης την ιδέα ότι η Ρωσία είναι "ένα ασταμάτητο θηρίο", όπως έγραψε πρόσφατα κάποιος στο διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, οι 'Ενοπλες δυνάμεις των Δυτικών χωρών δεν κάνουν κάτι να τα διαψεύσουν αυτά, διότι πολύ απλά έτσι εξασφαλίζουν μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Το ότι οι ΗΠΑ ξοδεύουν 15 φορές περισσότερα χρήματα σε εξοπλισμούς οφείλεται πρωτίστως στους λεονταρισμούς περί της "θεόπνευστης και ακατανίκητης Ρωσικής πολεμικής υπερτεχνολογίας".

6)Στην πραγματικότητα όπλο είναι ο άνθρωπος, ο οποίος με τα στρατηγήματα, τα τεχνάσματα και την τακτική του μάχεσθαι, επιβάλεται οποιουδήποτε τεχνικού μέσου, όσο "έξυπνο" κι αν αυτό νομίζει ότι είναι. Τυχόν αντίθετη άποψη πρέπει να εξετάζεται από τους εισαγγελείς τους ασχολούμενους με τη διαφθορά (μίζα).
Στη τελευταία επίθεση επλήγει στόχος κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, αλλά και στόχοι που σχετίζονται με το στρατό του Άσσαντ, όπως το αρχηγείο της 4ης Μεραρχίας τους στο Ντιματ(Του αδελφού του), αλλά και το διοικητήριο του πυροβολικού τους στο Χαν αλ Σεϊχ.(εσύ έχεις αποκλειστικούς χάρτες και τα ελέγχεις)