Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Wikileaks: Πληροφοριοδότης της CIA o Ντιμιτρόφ!!

Μυστική έκθεση, που δημοσιεύουν τα Wikileaks, αποκαλύπτει ότι ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων , Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπήρξε μυστικός πληροφοριοδότης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ.

Η μυστική έκθεση εμφανίζει ως προστατευόμενη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος το 2008 ενημέρωνε τη CIA για τις προθέσεις κυβερνητικών παραγόντων των Σκοπίων γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.
Εκείνη την περίοδο, ο σημερινός ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος υπέγραψε με τον πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, τη Συμφωνία των Πρεσπών, και ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές και συντάκτες της, υπηρετούσε ως πρεσβευτής, συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ονοματολογικό.
Κατά συνέπεια γνώριζε από πρώτο χέρι τις προθέσεις του τότε πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι και του πρώην Προέδρου, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τις οποίες, σύμφωνα με την έκθεση, μετέφερε, μέσω της CIA, στην αμερικανική πλευρά.

  SigmaLive