Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ...ΙΒΗΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.../ΠAIZEI ENTONA ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ..ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

1)ΕΙΝΑ ΘΕΜΑ 10-15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.ΑΜΕΣΩΣ ΕΡΧΕΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 152-154 ΨΗΦΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ/ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ .ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 148.3 ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ, Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ,ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 153.

2) Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΞΣ Δ.ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 148-149. ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΠΟΥΛΟ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ Ο ΚΟΥΙΚ.ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ 2-3 ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ/ΠΧ ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΚΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ,ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΧΗΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΥΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ.ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

3)ΟΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ.ΕΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 350ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 176.ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ/PSOE ΕΧΕΙ 85 ΕΔΡΕΣ./ΠΗΡΕ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 22.6%.ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 176 ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΛ ΡΥΦΙΑΝ .ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ 2.6% ΚΑΙ 9ΕΔΡΕΣ , ΣΤΟ PDECAT ΤΟΥ ΚΑΡΛΕΣ ΚΑΜΠΟΥΖΑΝΟ/ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΜΕ 8 ΕΔΡΕΣ , ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ PODEMOS ΤΟΥ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ 21.2% ΚΑΙ ΤΙΣ 71 ΕΔΡΕΣ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ 17ΜΕΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΤΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ. ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 11 ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ 

4)ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 10 ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ 6 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ=ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΤΟΥ 2018, ΟΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΕΠΕΣΕ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΙ, Ο ΣΑΝΤΣΕΘ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΦΕΛΙΠΕ ΓΚΟΝΖΑΛΕΘ,ΘΑΠΑΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΜΟΥΝΙΑ.. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΛΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΚΑΣΑΝΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 33% ΚΑΙ 137 ΕΔΡΕΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΗΣ ΝΑΒΑΡΑ, ΤΟ ΒΑΣΚΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΦΟΡΟΘΥΜ ΤΩΝ ΑΣΤΟΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΥΛΙΟ.

5)ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΟΣΤΑ.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015 ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..ΟΜΩΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ 17ΜΕΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ , ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ 17 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ 10 ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.ΗΤΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΑΜΥΝΑΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΥΓΕΙΑΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ -ΑΝΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΕ-ΝΑΤΟ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΗ..Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ , ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ-ΒΑΣΚΩΝΙΑ-ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ-ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ ΚΑ.
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.


6)ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΒΗΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ/ΝΟΒΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ "ΚΡΟΥΣΕΙΣ' ΣΕ ΔΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ....ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ , ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.