Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Ακάρ και ο Α/ΓΕΕΘΑ, Γκιουλέρ, στα σύνορα με τη Συρία - Αρχίζει η επιχείρηση εναντίον της Ιεράπολης/Μένπετζ;

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις μονάφες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Συρία και είναι έτοιμες να εισβάλουν στην περιοχή της Ιεράπολης/Μένπετζ, που είναι ο πρώτος στόχος, για να ακολουθήσει η επιχείρηση εισβολής σε περιοχές ανατολικά του Ευφράτη.
Ο Ακάρ συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στατηγό Γκιουλέρ και τον αρχηγός του Στρατού Ξηράς, Ντιουντάρ.
Επιθεωρώντας τις μονάδες που έχουν αναπτυχθεί σχεδόν πάνω στην όριο γραμμή, ο Ακάρ δήλωσε:
"Μπροστά μας είναι η Ιεράπολις και η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη. Γι' αυτά έχουν γίνει τα απαραίτητα επιχειρησιακά σχέδια. Οι προετοιμασίες μας συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς".
Συνεχίζοντας ο Ακάρ είπε:
"Όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, όπως έγινε και με τις ανάλογες επιχειρήσεις που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, οι τρομοκράτες που βρίσκονται εκεί θα θαφτούν μέσα στα ορύγματά τους. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει την τρομοκρατία, είτε αυτή βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας, είτε έξω απο τα σύνορά μας. Στόχος μας είναι οι τρομοκράτες, όχι τα αδέλφια μας οι Κούρδοι".
Σημειώνεται ότι την επίσκεψη αυτή τα τουρκικά ΜΜΕ τη θεωρούν ως προάγγελο της επιχείρησης εισβολής στη Συρία, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.com