Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Θύελλα για την σύγκριση Αποστολάκη με Σπαντιδάκη από τον Μητσοτάκη! Τι του θυμίζουν στρατιωτικοί

Η δήλωση Μητσοτάκη με την οποία συνέκρινε την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη με εκείνη του χουντικού στρατηγού Γρηγόρη Σπαντιδάκη, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός ΕΔ. Εκτός από απαράδεκτη και προσβλητική για τις ΕΔ οι οποίες μέχρι χθες είχαν Α/ΓΕΕΘΑ τον Ναύαρχο Αποστολάκη, είναι και ανιστόρητη. Όπως υπενθυμίζουν παλαιοί στρατιωτικοί “ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι ο Σπαντιδάκης έγινε ΥΕΘΑ αφού πρώτα καταλύθηκε η Δημοκρατία με το πραξικόπημα”.

Κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν στον κ.Μητσοτάκη την περίπτωση του αείμνηστου Ιωάννη Ντάβου. Ο οποίος από Αρχηγός έγινε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ,μόλις 5 ημέρες μετά από την αποστρατεία του ,το 1980. “Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα για τον κ.Μητσοτάκη: ότι για τον Ντάβο μεσολάβησαν πέντε 24ωρα, ή ότι ο Αποστολάκης έγινε ΥΕΘΑ κι όχι ΥΦΕΘΑ”.
Η δήλωση Μητσοτάκη είναι τουλάχιστον ατυχής και η ανάκλησή της δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Η δικαιολογία ότι δεν είχε στόχο τον Αποστολάκη αλλά την επιλογή του Τσίπρα, είναι ακόμη πιο προσβλητική για τον Ναύαρχο.