Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΣΧΕΤΟΙ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)Η ΙΣΧΝΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΤΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΕΛΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ.ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ, ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΙΣΤΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ 1949 ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ(ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ). ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΙΤΟΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΔΩ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.

2)ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ASNOM ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1944-1945 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΧΟΡ ΠΣΙΝΙΣΚΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ VMRO, , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ . ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΕΝΙΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΟ-ΥΠΟΥΛΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡ ΚΟΛΙΖΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΤΙΤΟ, ΤΟΥ ΣΕΤΟΖΑΡ ΒΟΥΚΜΑΝΟΒΙΤΣ-ΤΕΜΠΟ.ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ.ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ASNOM ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

3)ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ " ΓΛΩΣΣΑΣ. . ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ , ΣΕ ΕΚΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΜΑΡΙΝ ΝΤΡΙΝΩΦ, ΚΟΣΤΑΝΤΙΝ ΓΙΟΖΕΦ ΓΙΡΕΤΣΕΚ, ΝΕΟΦΙΤ ΡΙΛΣΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΙΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΩΦ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΓΛΩΣΣΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ , ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩ ΝΟΤΙΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟ.. Η ΣΕΡΒΟ-ΚΡΟΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ. "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ 1977 ΤΟΥ ΟΗΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΙΔΙΩΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

4)ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΧΡΙΔΑΣ/ΠΡΕΣΠΕΣ. Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΠΑΡ. Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΛΟΓΚ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΤΣΕΒΟ.Η ΒΟΡΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ.Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΡΗΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΣΕ ΣΤΡΟΥΜΙΤΣΑ, ΜΑΛΕΣΕΒΟ ΣΤΙΠ-ΑΝΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΚΑ.ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΧΘΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΟΚΡΟΑΤΙΚΑ/ΤΟΡΛΑΚΙΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ.Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΙΣΙΡΚΩΦ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΑΧΑ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΩΣ ΕΘΝΟΓΡΑΦΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΠΕΡΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΓΛΩΣΣΑΣ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ, ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΘ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΟ 1948, ΕΝΩ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΡΟΥΜΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΤΜΟΝΤ ΣΤΕΤΙΝΙΟΥΣ , ΕΧΕ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.

5)ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ.ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΩΣ ΤΟ 2007 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ.ΥΠΗΡΞΕ-ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΟΥ-ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ 2008, ΟΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" , ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.ΑΥΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ. ΟΠΟΟΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΝΑΟΥΜΟΦΣΚΙ -ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΞΟΧΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

6)ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΛΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ -ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΙ-ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ Η FYROM ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ/ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 817-845, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙA", ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙKΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΟΤΙ 140 ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ , ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ.

7)ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΑ. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ "ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ", ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟ 1992 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑ ΕΤΕΡΟΒΑΡΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ. ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.