Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Γιατί η επιλογή Αποστολάκη για τη θέση του ΥΕΘΑ από τον Τσίπρα είναι κίνηση ματ


Η απόφαση Τσίπρα να κάνει υπουργό Εθνικής Άμυνας τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη είναι κίνηση ΜΑΤ! Τι εξασφαλίζει;
•Την “συνέχεια” στην άσκηση πολιτικής στο ΥΠΕΘΑ χωρίς να υπάρξει ούτε ώρα καθυστέρηση. Ο Ναύαρχος Αποστολάκης γνωρίζει τα πάντα, συμμετείχε σε όλα, διαμόρφωνε με τις απόψεις του αποφάσεις.

•Είναι γνωστό σ΄ όσους παρακολουθούν τα θέματα του ΥΠΕΘΑ, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια υπήρχε ένα τρίγωνο εξουσίας: πρωθυπουργός, ΥΠΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ. Από το τρίγωνο αυτό αποχώρησε ο Πάνος Κάμμενος αλλά η παράδοση της σκυτάλης στον Α/ΓΕΕΘΑ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια για την επίλυση θεμάτων ζωτικής σημασίας, γρήγορα.
•Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του, η επιλογή Αποστολάκη είναι ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουμε το παραμικρό στα θέματα της Εθνικής μας Άμυνας και επιπλέον είναι κι ένα μήνυμα σ΄ όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα στη χώρα.
•Αποτελεί μήνυμα Τσίπρα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους: ο αριστερός Τσίπρας που τον κατηγορούσαν ότι θα διέλυε το στράτευμα, επιλέγει για ΥΕΘΑ έναν στρατιωτικό, τον Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που γίνεται κάτι τέτοιο και όση κριτική κι αν δεχτεί, είναι θετική κίνηση.