Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

“Θα μείνουν μόνο 200 στρατιωτικοί στη Συρία” λένε από τον Λευκό Οίκο μετά τη συνομιλία Τραμπ-Πούτιν

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν μια «μικρή» ομάδα, περίπου «200 στρατιωτικών» στη Συρία, σε «ειρηνευτικό» ρόλο, για απροσδιόριστη χρονική περίοδο μετά την αποχώρηση της δύναμής τους που είναι ανεπτυγμένη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

«Μια μικρή ομάδα περίπου 200 (στρατιωτικών) σε ειρηνευτικό ρόλο θα παραμείνει στη Συρία για μια χρονική περίοδο», ενημέρωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς με λακωνική ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα..
Η ανακοίνωση έγινε μετά από επικοινωνία που είχαν οι Τραμπ-Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της Συρίας αλλά και οι οιοκονομικές σχέσεις των δύο χωρών ,όπως ανακοινώθηκε.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία τον Δεκέμβριο. Ωστόσο από τότε έχουν υπάρξει πολλές αμφιβολίες για την υλοποίησή της. Κάτι το οποίο εξακολουθεί να ισχύει και μετά από τη τλευταία ανακοίνωση.