Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

AΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣAΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΕΤΟΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΙΒΑ.


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΘΜΟ , ΟΤΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ. ΠΡΟΗΧΘΗΣΑΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ , ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ Ή ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΣ(ΠΧ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ) ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΠΑ ΩΣ Α/ΓΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙΣ Α/ΓΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ Η ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΣ ΥΕΘΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ/ΕΝΝΟΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΤΕ Ι ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Ή ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΦΕΙΣ.
 
2)ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ-ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ/ΜΟΝΣ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΜΙΛΑΝΟ-ΜΟΥΝΣΤΕΡ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ-ΝΑΠΟΛΙ-ΛΙΛ -ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ-ΣΤΕΤΙΝΟ-ΚΑ-ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ /ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΣΣ-ΝRDC-GR ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ Δ. ΜΠΙΚΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ(ΠΛΕΟΝ) ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΙΒΑ. ΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ-ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ , Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ. ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΩΝ.ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗ GORDIAN ΚΝΟΤ.
 
3)O ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΙΒΑΣ ΩΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ/ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ, ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ Ο Χ.ΔΡΙΒΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ FORT BENNING TOY KANSAS ,, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΡΑΚ-ΚΟΥΒΕΙΤ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ, , ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΚΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ESSENTIAL HARVEST KAI AMBER FOX(THN ΠΕΡΙΟΔΟ 2000-2002),ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ LESSONS LEARNED , AΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, (JALLC-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΟ ΙΤΑΛΟΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ. ΕΤΥΧΕ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΕ ΓΕΕΘΑ, ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙ /50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 96ΑΔΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟΚΥΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ EUFOR ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ 144 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ 22 ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ. ΓΑ ΤΟ ΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΑΡΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ.
ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΕΙΧΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΕΩΝ "ΑΘΗΝΑ'.(ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ,ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ SΕRVAL ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BARΚHEEN ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ(ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΛΙΛ)
 
4)ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΟ , ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΙΒΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΛΥΜΗ ΚΑ.ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΒΙΤΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.