Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ....ΠΕΡΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ..../ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ....ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος


1)Οι φίλοι μου  δεν αντελήφθησαν  την κεντρική ιδέα του άρθρου. Σκοπός μας ήταν να διακρίνουμε ανάμεσα στις προθέσεις της Ρωσίας και τις δυνατότητές της.
Οι προθέσεις της Ρωσίας είναι όλα αυτά που γράφει ο φίλος. Εμείς όμως εξετάζουμε τις πραγματικές δυνατότητές της, οι οποίες, αν υποθέσουμε ότι οι Ρώσοι είναι άνθρωποι, περιορίζονται, διότι οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι περιορισμένες. Και το κάνουμε αυτό προκειμένου να μη μας πιάνει κορόιδα η πρωτοφάνης Ρωσική προπαγάνδα που στηρίζεται στα γνωστά Σοβιετικά μοντέλα του παρελθόντος.. Γιατί, άλλο τι θες, άλλο το τι μπορείς.
2)Η Ρωσική οικονομία έχει το μέγεθος της Ιταλικής, επομένως η Ρωσία συγκρίνεται με την Ιταλία όχι με τις ΗΠΑ. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι υπερδεκαπλάσιο, οι στρατιωτικές τους δαπάνες είναι δεκαπλάσιες και το χάσμα μπορεί εύκολα να διευρυνθεί περαιτέρω, διότι οι Ρωσικές στρατιωτικές δαπάνες αναλώνουν ήδη μεγαλύτερο ποσοστό του Ρωσικού κρατικού προϋπολογισμού απ' ότι οι Αμερικανικές. Παρόλο που η Ρωσία είναι πλούσια σε κρίσιμα αγαθά, δεν ελέγχει τις τιμές τους, διότι δεν ελέγχει τις αγορές. Επομένως η πτώση της τιμής του πετρελαίου για παράδειγμα, μείωσαν τα έσοδα του Ρωσικού προϋπολογισμού και επομένως τη δυνατότητα της Ρωσίας να πραγματοποιεί εξοπλισμούς. με γοργούς ρυθμούς
3)Ταυτόχρονα, η στρατιωτική της δύναμη είναι πολύ περιορισμένη,Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω των φιλορωσικών και Ρωσικών μονάδων  τον Αύγουστο του 2014 έγινε από 8 τάγματα μόνο. Δεν ήταν επιτυχής, και για τις όποιες περιστασιακές επιτυχίες εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση διάλυσης την οποία είχε φέρει στη χώρα αυτή η Ρωσόφιλη κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς που εργάζνταν για λογαριασμό αποκλειστικά των συμφερόντων της Μόσχας.
4)Σε ότι αφορά τον "υβριδικό πόλεμο", οι δυτικοί έχουν την πρωτοκαθεδρία και αυτό αποδεικνύεται από το πώς απέσπασαν την Ουκρανία μέσα από τα χέρια της Ρωσίας μέσω της πορτοκαλί Επανάστασης.(παρόμοιες έκαναν σε Σερβία-Γεωργία). Οι κινήσεις στις οποίες προέβει η Ρωσία στη συνέχεια, στην Κριμαία και στο Ντονμπάς, δεν εντυπωσιάζουν  όλους εμάς που μελετούμε όλη την ιστορία τέτοιων πολέμων. Πρόκειται για σπασμωδικές ενέργειες ενός "ηττημένου". Παραφράζοντας τον αείμνηστο"Γέρο της Δημοκρατίας" Γεώργιο Παπανδρέου, η Ρωσία έχασε την πολυκατοικία και κράτησε μόνο το ρετιρέ. Προς το παρόν, διότι ο πόλεμος συνεχίζεται....στην Ανατολική Ουκρανία (σε τμήματα των επαρχιών Ντόντσκ και Λούκανσκ) Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν βάσεις στη Ρουμανία και καλλιεργούν στενή στρατιωτική συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για κάποιο λόγο.... Επειδή έπεται συνέχεια και θα χρησιμοποιηθούν στις μελλοντικές εξελίξεις στην Ουκρανία...(δεν επιθυμώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες)
5)Τώρα δεν κατάλαβα τι εννοεί με το kill switch και τις εντοπιστικές δυνατότητες των Ρ'ωσων..  Αν εννοεί τη δυνατότητα της Ρωσίας να μπερδεύει τα GPS των εμπορικών πλοίων και των πολιτικών αεροπλάνων στη διάρκεια ασκήσεων όπως η ZAPAD,(στην Δυτική Ρωσία και στην Λευκορωσία)απλα αναφέρω  την ιστορία του Αμερικανού φορτηγατζή, ο οποίος, επειδή δεν ήθελε να ξέρει το αφεντικό του που πήγαινε, προμηθεύτηκε συσκευή παρεμβολών στο GPS. Όμως, η συσκευή του έκανε παρεμβολές και στο αεροδρόμιο του Newark, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τιμωρηθεί. Εδώ μπορεί κανείς να διαβάσει την ιστορία:
Τη συσκευή αυτή την προμηθεύτηκε με 100 δολλάρια. Επομένως η Ρωσία δεν κατέχει κάποια υπερτεχνολογία, ούτε στις παρεμβολές, ούτε στον ολοσχερή  κυβερνοπόλεμο, διότι είναι εύκολο να εντοπίσεις ένα χάκερ. Απλά το σημερινό καθεστώς της Ρωσίας έχει τον παλιανθρωπισμό να προστατεύει και μάλιστα να ενθαρρύνει επιθέσεις χάκερ και να παρεμβάλει στα πολιτικά GPS (γιατί τα στρατιωτικά μπορούν να αυτοπροστατευτούν). Δεν έχουμε λοιπόν να κάνουμε με κάποια τεχνολογικά υπερπροηγμένη δύναμη, αλλά απλά και μόνο με μαφία ενδεδυμένη ως κρατική οντότητα. Και , ο μόνος λόγος που δεν έχουν προσαχθεί  σε Διεθνές Δικαστήριο είναι το ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Τίποτε άλλο.
6)Και λέμε "σημερινό" καθεστώς, διότι, κάνοντας ανάλυση, κοιτάμε και τη δημογραφία και τις μεταβολές στον πληθυσμό. Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετανάστευση Ρώσων απο τη Ρωσία προς τη Δύση. Φτάνει το 7% του πληθυσμού. H Ρωσία κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στο brain drain, μετά την Ινδία και το Μεξικό. Αυτό αντισταθμίζεται από τη μετανάστευση ΠΡΟΣ τη Ρωσία από τις, εν πολλοις μουσουλμανικές, πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Έτσι η Ρωσία είναι και η τρίτη χώρα παγκοσμίως με αλλογενή πληθυσμό, που φτάνει τα 11 εκατομμύρια ή περίπου το 8% του πληθυσμού.
7)Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία απολάμβανε σημαντικού ύψους μεταναστευτικών εμβασμάτων, που μετά τα γεγονότα της Κριμαίας μειώθηκαν σε λιγότερο από το μισό (από 37 δις δολλάρια στα 16,6 δις περίπου).
Επομένως η Ρωσία που ξέρουμε σήμερα, δεν είναι η Ρωσία του αύριο. Πχ το "ομόδοξο" θα μπορεί να παραλείπεται, καθώς η χώρα θα πρέπει να στεγάσει έναν διευρυνόμενο μουσουλμανικό πληθυσμό. Και η σχέση της Ρωσίας με μια χώρα όπως η Τουρκία, δε θα πρέπει να θεωρείται ανίερη. ...Υπάρχει βάθος που ακόμα δεν έχουμε δει....
Ξέροντας από τη δική μας εμπειρία από τους δικούς μας ομογενείς (που ήταν κυριολεκτικά αηδιασμένοι με τη λειτουργία, ή μάλλον τη δυσλειτουργία, του εΕληνικού κράτους), οι Ρώσοι μετανάστες θα γίνουν κοσμοπολίτες, χωρίς να χάσουν την αγάπη για την πατρίδα τους. Και για την πατρίδα τους θα επιδιώξουν πιο φιλελεύθερες και ανοικτές δομές και όχι Πουτινικές .μαφιόζικες μεθόδους... Λένε πολλοί ότι μια μεγάλη χώρα δεν μπορεί  να κυβερνηθεί δημοκρατικά, γιατί η δημοκρατία έχει αυστηρά τοπικό χαρακτήρα. Ακόμη κι αν αυτό ήταν αληθινό, δεν ισχύει στην εποχή της πληροφορικής και των social media. Η πραγματική δύναμη των Δυτικών κοινωνιών βρίσκεται στην ανεκτικότητά τους και στις δυνατότητες που δίνουν στους ανθρώπους. Μπορεί αυτό να μη φαίνεται το ίδιο εντυπωσιακό με τον άλλο που πάει και σκοτώνει τίγρεις, αλλά τελικά είναι αυτό που θα τον στείλει να πάει να ταϊζει τίγρεις.....
Μπορεί  κάποιοι(είναι λογικό) να εντυπωσιάζεται από την  Ρωσική αρκούδα, που για πολλούς είναι φοβερό ζώο. Όμως για άλλους, η αρκούδα είναι ζωάκι για τα πανηγύρια. Εμείς δυστυχώς είμαστε στη δεύτερη κατηγορία.