Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Τζιχαντιστές ντύνονται γυναίκες για να γλιτώσουν από τους Κούρδους!

Τζιχαντιστές ντύνονται γυναίκες για να γλιτώσουν από τους Κούρδους
Tζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ντύνονται με γυναικεία ρούχα για να διαφύγουν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που τους έχουν «στριμώξει» στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Το τέχνασμα δεν είναι καινούργιο. Και στο Ιράκ, όταν άρχισε το Ισλαμικό Κράτος να καταρρέει, είχαν συλληφθεί πολλοί τζιχαντιστές που είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες για να περάσουν απαρατήρητοι ανάμεσα στους αμάχους.
Αξιωματικός των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που μίλησε στη Daily Star, είπε ότι οι εξτρεμιστές είναι απελπισμένοι.
Τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 20.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την εμπόλεμη ζώνη μεταξύ SDF και ISIS.
Οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, που συνιστούν τις SDF, έχουν ξεκινήσει από το Σάββατο την τελική φάση της επιχείρισης για εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά του Ευφράτη.
Λέγεται ότι ένας αριθμός από 500 έως 1.000 τρομοκράτες, πολλοί εκ των οποίων ξένοι εθελοντές, είναι στριμωγμένοι σε μια περιορισμένη έκταση μεταξύ δύο γειτονικών χωριών.
Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από τα εκτεταμένα εδάφη που είχε καταλάβει το «χαλιφάτο» σε Συρία και Ιράκ το 2014.
«Προσπαθούν να διαφύγουν φορώντας γυναικεία ρούχα», λέει στη Daily Star ο Κούρδος αξιωματικός και εξηγεί ότι «ντύνονται σαν γυναίκες επειδή δεν ζητάμε από τις γυναίκες να βγάλουν το χιτζάμπ».
Άλλοι τζιχαντιστές πάνε και κολλάνε δίπλα σε οικογένειες και παριστάνουν τους συγγενείς τους. «Επιλέγουν τυχαία οικογένειες και τις εκφοβίζουν».
«Οι οικογένειες φοβούνται να πουν, όχι δεν τον ξέρουμε».
Άλλοι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι τους στρατολόγησαν με τη βία:
«Μας λένε ότι τους υποχρέωσαν. Μας ζητούν να περάσουν με αντάλλαγμα να μας δείξουν τις θέσεις των άλλων τζιχαντιστών.
»Σε αυτό το σημείο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι λένε, επειδή ξέρουμε που βρίσκονται. Μόνο σε ένα σημείο μπορούν να είναι», δηλώνει ο Κούρδος αξιωματικός, εννοώντας ότι πλέον, σε μια σπιθαμή γης που τους έχει απομείνει, δεν έχουν και πολλές επιλογές να κρυφτούν, όσοι συνεχίζουν να μάχονται.

tribune.gr