Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

“ΟΧΙ F-35 στην Τουρκία”! Ελληνοαμερικανοί ζητούν την υποστήριξή μας

Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθειά τους για να εμποδίσουν την παράδοση των F-35 στην Τουρκία. Ζητούν την υπογραφή μας σε σχετικό ψήφισμα το οποίο θα προωθήσουν στα υψηλά κλιμάκια εξουσίας της Ουάσονγκτον. Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ.

 Σε κείμενό τους προς τον Αμερικανό ΥΠΕΞ  Μάικ Πομπέο και τον υπουργό  Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν αναφέρουν:
Σας γράφουμε για να σας παροτρύνουμε να εμποδίσετε την παράδοση αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. Ως Αμερικανοί πολίτες, ανησυχούμε ότι  μια τέτοια ενέργεια  θα υπονόμευε την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στην Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.
Η ριψοκίνδυνη επένδυση στη σχέση με την Τουρκία από διαδοχικές διοικήσεις,  έχει αποδειχτεί τρομερό λάθος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κατηγορητήριο εναντίον της Τουρκίας είναι μεγάλο. Μόνο τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Ερντογάν:
•απειλεί να επιτεθεί στα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία. Προσβάλλει τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία και συνέλαβε  διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ
• βομβάρδισε τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους – των Κούρδων  και επιτέθηκε σε ειρηνικούς Αμερικανούς διαδηλωτές σε αμερικανικό έδαφος.
Η Τουρκία συνεχίζει τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, την  παράνομη κατοχή της Κύπρου την οποία απειλεί ,όπως και  αμερικανικές εταιρείες όπως η Exxon και η Noble που δραστηριοποιούνται εκεί. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να προσφέρουμε στον αυταρχικό πρόεδρο της Τουρκίας προηγμένα όπλα που μπορεί να στραφούν εναντίον των συμμάχων μας – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αρμενίας – και ενδεχομένως ακόμη και των δυνάμεων των ΗΠΑ.
Τέλος,ως αμερικανοί πολίτες και  φορολογούμενοι, είμαστε εξοργισμένοι από την επιμονή της Τουρκίας, όπως επανέλαβε αυτό το μήνα, να αποκτήσει τόσο το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400 όσο και τα F-35.
Αυτό δημιουργεί την προοπτική ότι η Τουρκία μπορεί να διαρρεύσει την εξαιρετικά υψηλή τεχνολογία F-35 στους αντιπάλους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και της Ρωσίας. Αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και θα οδηγήσει σε σπατάλη μιας σημαντικής επένδυσης από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Σας παροτρύνουμε να δηλώσετε αμέσως και δημοσίως ότι η Τουρκία δεν θα παραλάβει  F-35 αν αποκτήσει  S-400.