Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Κρίση στη Βενεζουέλα - Ρωσία: Ετοιμάζουν επέμβαση οι ΗΠΑ - Maduro: Ο Trump θέλει πόλεμο στη Λατινική Αμερική

Κρίση στη Βενεζουέλα - Ρωσία: Ετοιμάζουν επέμβαση οι ΗΠΑ - Maduro: Ο Trump θέλει πόλεμο στη Λατινική Αμερική

Η εξτρεμιστική Κου Κλουξ Κλαν κυβέρνηση του Trump θέλει πόλεμο για το πετρέλαιο είπε ο Maduro
 Πυκνώνουν τα τύμπανα πολέμου στη Βενεζουέλα καθώς μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου Nicolas Maduro ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αρχίσουν πόλεμο στη Λατινική Αμερική και η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ κάνουν κινήσεις που δείχνουν ότι ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.
«Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα» είπε μιλώντας στα  ρωσικά ΜΜΕ ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrusev, όπως μεταδίδει το Russia Today.
«Η μετακίνηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο, η ανάπτυξη μονάδων του αμερικανικού στρατού στην Κολομβία και άλλα γεγονότα δείχνουν πως το Πεντάγωνο ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για την απομάκρυνση του προέδρου Maduro.
Ο λαός της Βενεζουέλας το καταλαβαίνει αυτό ξεκάθαρα» υποστήριξε ο Patrushev, επισημαίνοντας ότι τα γεγονότα αυτά ενισχύουν τη λαϊκή στήριξη στον Maduro και ωθεί την κυβέρνηση να απορρίψει τη βοήθεια που «προσφέρθηκε από ένα εχθρικό κράτος».
Σημειώνεται πως το ενδεχόμενο της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα δεν έχουν αποκλείσει οι ΗΠΑ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να έχει διαμηνύσει ανοιχτά και ξεκάθαρα πως η λύση της στρατιωτικής επέμβασης είναι πάνω στο τραπέζι.
Άλλωστε οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους να ανατραπεί ο Maduro ενώ έχουν εκφράσει την πλήρη στήριξη τους στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, J. Guaido.
Την ίδια στιγμή, δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ ότι κατασκευάζουν την κρίση στη Βενεζουέλα διότι θέλουν να αρχίσουν πόλεμο στη Λατινική Αμερική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική» υποστήριξε ο Maduro, τονίζοντας πως οτιδήποτε και αν κάνει η αμερικανική κυβέρνηση είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Ερωτηθείς για τη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας που έγινε χθες Δευτέρα στην Κολομβία όπου μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας J. Guaido ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τον περασμένο μήνα, ο Maduro έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αποτελεί «μέρος της πολιτικής αυτής» με σκοπό τη δημιουργία «μιας παράλληλης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα».
Σημειώνεται πως η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που διάκεινται εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση Maduro προέτρεψε να υπάρξει μια δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση».
Οι ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα τον Guaido ενώ δεν αποκλείουν και το σενάριο της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα.
«Η εξτρεμιστική Κου Κλουξ Κλαν κυβέρνηση του Trump θέλει πόλεμο για το πετρέλαιο» είπε ο Maduro, ο οποίος περιέγραψε τη Βενεζουέλα ως ένα ειρηνικό έθνος.
Κληθείς μάλιστα να στείλει ένα μήνυμα στον Trump, ο Maduro είπε ότι πρέπει να «διορθώσεις την πολιτική σου για τη Βενεζουέλα».

www.bankingnews.gr