Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

ΟΤΣΑΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΔΟΥΡΙΣΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ//YΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΠΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΔΟΥΡΟ.... ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ/ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΙ ΟΣΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

2)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΣΩ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΤΟ 2017 ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ , ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΑΜΕΘΟΡΙΑΚΕΣ-ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΤΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ(ΟΧΙ ΤΥΠΟΥ ΛΙΒΥΗΣ)ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΒΕΤΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ RESPONSIBILITY TO PROTECT.

3)ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ,ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΡΙΟ ΤΟΥ 1947 ,ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΧΩΡΑ-ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΥΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-,ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ.ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ...ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΝΕΖΟΥΕΛΑΣ Η CRICOM , Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ, Η MERCOSUR ΚΑ.

4)ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑΣ-ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΙ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

5)ΥΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑ ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

6)ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ-ΝΗΣΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΤΑ ΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΛΕΣ (ΝΗΣΟΣ ΑΡΟΥΜΠΑ-ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΚΑ)

7)ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕΣΩ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ-ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ-ΓΟΥΙΑΝΑΣ ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΜΗ-ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ.ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

8)ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

9)ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

10)ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΛΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΝΤΡΙΝΟ ΛΟΠΕΖ,, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

11)ΧΡΗΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΧΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ/

12)ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΝ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.

13)ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ PANAMAX.

14)ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ,ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΣΦΟΔΡΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕ ΠΡΟΣΦAΤΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ SOUTHCOM ΝΑΥΡΧΟΣ ΓΚΡΕΓΚ ΦΑΛΕΡ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.