Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Οι ΗΠΑ έστειλαν στρατηγικά βομβαρδιστικά B - 52 πάνω από τη νότια θάλασσα της Κίνας

Οι ΗΠΑ έστειλαν στρατηγικά βομβαρδιστικά B - 52 πάνω από τη νότια θάλασσα της Κίνας

Μέχρι στιγμής, οι υποβόσκουσες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Κινέζικου Πολεμικού Ναυτικού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν είχαν μεγάλη επίπτωση στις συνομιλίες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει απλώς να αγνοήσουν τις όλο και πιο προκλητικές επιχειρήσεις της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας» των ΗΠΑ στην αμφισβητούμενη περιοχή, που είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου.Δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump πιέζει τους διαπραγματευτές του να αποχωρήσουν από μια συμφωνία, οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις, για πρώτη φορά από λίγο πριν από την ημέρα των ευχαριστιών, διακινδύνευσαν μια αντιπαράθεση με το Πεκίνο στέλνοντας σε πτήση δύο βομβαρδιστικά Β-52 σε μια αποστολή που τα έφερε κοντά στην κινεζική ηπειρωτική χώρα.
Η «αποστολή κατάρτισης» έφερε τα βομβαρδιστικά κοντά στον αμφισβητούμενο εναέριο χώρο πάνω από τη Νότια και Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σύμφωνα με την RT. Η αποστολή ήταν μέρος των αποστολών παρουσίας των συνεχών βομβιστικών επιθέσεων της Αμερικανικής Ειρηνευτικής Διοίκησης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν ως μέσο αποτροπής του Πεκίνου, το οποίο δεν απέκλεισε από την εξάντληση της αυξανόμενης στρατιωτικής του παρουσίας στον Ειρηνικό.
Δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H Stratofortress της Βόρειας Αμερικής, με έδρα το Γκουάμ, συμμετείχαν στις «αποστολές ρουτίνας εκπαίδευσης» πετώντας μέσα από τους αμφισβητούμενους εναέριους χώρους πάνω από τη Νότια και την Ανατολική Κίνα.
Η πρόκληση είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη λόγω της ολοένα και πιο εχθρικής ρητορικής του Πεκίνου προς την Ταϊβάν, την οποία ο πρόεδρος της Κίνας Χι Jinping υποσχέθηκε νωρίτερα το 2019 πώς σύντομα θα «επανασυνδεθεί» με την ηπειρωτική χώρα, προκαλώντας τις αντιδράσεις  από τον ηγέτη της Ταϊβάν ότι ο λαός της Ταϊβάν δεν θα δεχόταν ποτέ αυτό.
Τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα έφυγαν από την αεροπορική βάση Άντερσον στο Γκουάμ.

wwww.bankingnews.gr