Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Η προεκλογική και διχαστική ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη σε στρατιωτικούς!

Η ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σε ομάδα στρατιωτικών σε συγκέντρωση στρατιωτικών στη Λαμία ήταν προεκλογική…
Το ακροατήριο αποτελούνταν από ολιγάριθμο κοινό στρατιωτικών κι αυτό μάλλον θα απογοήτευσε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος όμως στην ομιλία του είπε τα εξής απίθανα, όπως τα ΄χει καταγράψει σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών:

* “Έχουμε κερδίσει δικαστήρια ,έχει φύγει ο Καμμένος, έχουν γίνει τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Σε λίγο θα φύγει και…μην πω τώρα εντάξει, ασ΄ το ,όλα έχουν μπει σ΄ ένα δρόμο και προχωράμε όπως πρέπει”!
-Τα δικαστήρια που κέρδισε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι άλλα από τα δικαστήρια που έχουν κάνει κάποιοι από τους ακροατές του σε συναδέλφους του στρατιωτικούς! Γιατί με τα δικαστήρια που είχαν γίνει για το συμφέρον ΟΛΩΝ των στρατιωτικών όταν η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά-Βαγγέλη Βενιζέλου πετσόκοβε τους μισθούς των στρατιωτικών , ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν στο δρόμο από το ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ και δεν είχε ασχοληθεί. Όταν έφθασε στη ΝΔ έχοντας αλλάξει και τελείως άποψη για τον Αντώνη Σαμαρά πολέμησε λυσσαλέα τους στρατιωτικούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) . Εξακολουθεί να το κάνει. Οι ακροατές του δεν γνωρίζουμε τι έκαναν όταν οι στρατιωτικοί συνάδελφοί τους πολεμούσαν δικαστικά τις περικοπές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αμέσως μετά από την κυβερνητική αλλαγή του 2015 δημιουργήσαν “σωματείο” και μετά “ομοσπονδία” την οποία ανοιχτά στηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δηλαδή η ΝΔ για να μην κρυβόμαστε.
* “Δεν σας κρύβω ότι με μεγάλη χαρά διαφημίζω στα δικά μας social τις δράσεις της ΠΟΜΕΝΣ (σ. σ ΄έτσι λέγεται ο ομοσπονδία), έτσι για να σκάνε οι εχθροί μας”, είπε ο κ. Γεωργιάδης!!!
– Τα “δικά μας social media”; Ενδιαφέρουσα παραδοχή από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν έχει κανένα προβλήμα να “επενδύσει” στον διχασμό των στρατιωτικών!
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ομιλία είναι νομίζουμε πολλά. Αφορούν και την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και την ηγεσία της ΝΔ η οποία πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς πιστεύει για τον λεγόμενο “χακί συνδικαλισμό”: θέλει να κλείσει τους όποιους συνδικαλιστές στο …μπαλαούρο όπως έλεγαν επί Σαμαρά , είναι υπέρ του “συνδικαλισμού” και μάλιστα του κομματικοποιημένου; Τι ακριβώς πιστεύει; Το τελευταίο ερώτημα απευθύνεται πλέον και στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
Επειδή είναι πιθανό ο κ.Γεωργιάδης να απαντήσει μέσω των “δικών τους social media”, να μην ξεχάσει να δώσει και την απάντηση που χρωστά εδώ και δυο χρόνια: που και πότε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ αποκάλεσε “προδότη” τον Αντώνη Σαμαρά; Απάντηση ακόμη δε έχει δώσει.