Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Στη “Ζώνη του Λυκόφωτος” με το “Μακεδονία Ξακουστή”

Η Ζώνη του Λυκόφωτος ήταν μια εκπληκτική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής, που είχε προβληθεί και στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία. Τα σενάρια των αυτοτελών επεισοδίων είχαν να κάνουν με ανεξήγητα και κάποιες φορές τρομακτικά γεγονότα στα οποία οι πρωταγωνιστές ζούσαν σε “άλλες διαστάσεις” και τους συνέβαιναν πολλά και διάφορα ανεξήγητα.

Αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα πολλοί συμπολίτες μας, προβεβλημένοι σε διαφορετικούς χώρους, έζησαν απ΄ ότι φαίνεται στη δική τους Ζώνη του Λυκόφωτος! Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ακόμη και μετά από την παρέλαση στην Αθήνα, όπου το πολυσυζητημένο εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή” ακούστηκε και ξανακούστηκε, μιλούσαν για “απαγόρευση”! Για να δικαιολογήσουν μάλιστα την αντίφαση , υποστήριζαν ότι “η απαγόρευση δεν πέρασε”! Δηλαδή ότι οι μπάντες και τα στρατιωτικά τμήματα που το τραγούδησαν “΄έκαναν του κεφαλιού τους”.
Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν η διέλευσή τους από τη Ζώνη του Λυκόφωτος δεν προκαλούσε διχασμό και ένταση σ΄ ένα ποσοστό της κοινής γνώμης. Υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που λογικά έχουν πιστέψει ότι υπήρξε …απαγόρευση του “Μακεδονία Ξακουστή” ,γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν ότι τα προβεβλημένα μέλη της κοινωνίας μας μπορούν τόσο εύκολα να λένε ψέμματα.
Δυστυχώς το άσχημο παιχνίδι με τα εθνικά θέματα εξακολουθεί να παίζεται και το κακό είναι ότι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα το χρεωθούν οι προβεβλημένοι, αλλά η χώρα. Όπως δυστυχώς γίνεται πάντα…