Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για την προσπάθεια παρενόχλησης του Τσίπρα στο Αγαθονήσι

Σε διάβημα στην Άγκυρα για την προσπάθεια παρενόχλησης του ελικοπτέρου CHINOOK που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα κάνει σήμερα η Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος θα καλέσει τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να κάνει το διάβημα, για μια παρενόχληση που οι Τούρκοι προσπάθησαν να κάνουν αλλά δεν την ολοκλήρωσαν λόγω της αναχαίτισης των τουρκικών F-4 που αναχαιτίστηκαν εγκαίρως από ελληνικά F-16.

Η υπόθεση της παρενόχλησης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο, ο οποίος δημοσιεύει τις διαψεύσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας περί παρενόχλησης αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και δημοσιεύματα που προκαλούν όπως αυτό της Soczu η οποία στο πρώτο της θέμα υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας επισκέφθηκε τουρκικό νησί! Θεωρούν ότι το Αγαθονήσι είναι ένα από τα 18 νησιά που…κατέχει παράνομα η Ελλάδα.
Όπως και να΄χει η όποια προσπάθεια για αλλαγή κλίματος στα ελληνοτουρκικά έγινε στις συναντήσεις Τσίπρα-Ερντογάν και Αποστολάκη-Ακάρ, μπορούν να θεωρούνται παρελθόν.