Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Ο Ακάρ υπουργός Άμυνας “πάρτα όλα” λέει ότι Αιγαίο και Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία!

Ο Χουλουσί Ακάρ μέχρι πριν λίγους μήνες Αρχηγός των τουρκικών ΕΔ και νυν υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας σε χθεσινές του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων ότι το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία!!! Θα μπορούσαμε να βρούμε διάφορες δικαιολογίες για τα απίθανα που λέει ο υποτίθεται σοβαρός υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. Η σοβαρότητα του καθενός κρίνεται διαρκώς και προφανώς όσοι στην Αθήνα θεωρούσαν τον Ακάρ αξιόπιστο συνομιλητή ,χαμηλών τόνων , θα πρέπει ίσως να αναθεωρήσουν…

Έχουν εκλογές, είναι εκνευρισμένοι από την απομόνωσή τους κι άλλα πολλά μπορούν να ειπωθούν για όσα λέει ο Ακάρ και ο Ερντογάν. Πρέπει όμως να μπει κι ένα όριο στις …δικαιολογίες!
Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν Έλληνας υπουργός , ειδικά υπουργός Άμυνας έλεγε τέτοια πράγματα δημόσια. Να θυμίσουμε τι φασαρία γινόταν εδώ στην Ελλάδα κάθε φορά που ο Καμμένος κάτι έλεγε για τα ελληνοτουρκικά, εδώ στην Ελλάδα! Και ο Καμμένος τέτοιες ανοησίες σαν κι αυτές που εκστόμισε χθες ο Ακάρ δεν είπε!
Ελπίζουμε ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα θα ασχοληθούν εκτός από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος απάντησε σ΄όλα όσα είπε ο Τσαβούσογου και με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Με τις οποίες βεβαίως θα πρέπει να ασχοληθούν και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.
Το πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά σ΄ ότι αφορά την Ελλάδα δεν είναι τόσο η Τουρκία. Είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ελληνικά κόμματα αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα και παραφροσύνη. Όπως σ΄ όλα τα θέματα εμφανίζονται διχασμένα, ψάχνοντας κομματικά κέρδη ακόμη και στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Το ξέρουν αυτό οι Τούρκοι και γι΄ αυτό ρίχνουν λάδι στη φωτιά με δηλώσεις όπως αυτές του Ακάρ.