Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

“Γαλάζια Πατρίδα” και “τουρκικό σανό”! Τα ψέμματα που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και το “αναμάσημά” τους

Χθες κατά τη διάρκεια της καθημερινής προβολής από  ελληνικά ΜΜΕ,  της τουρκικής άσκησης MAVI VATAN-2019, αναφέρθηκαν 2 γεγονότα τα οποία βάζουν νερό στο μύλο της τουρκικής προκλητικότητας και παράλληλα παραπληροφορούν την ελληνική κοινή γνώμη.
Ειδικότερα, προβλήθηκε βίντεο το οποίο περιλαμβάνει μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν προς τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν στην άσκηση. Στο υπόψη βίντεο ο Ερντογάν απευθύνει ευχές προς τα πληρώματα των 5 φρεγατών.
Όλα καλά μέχρις εδώ αλλά πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι, με βάση τα λεγόμενα του Ερντογάν, στην άσκηση συμμετέχουν 5 φρεγάτες αντί των 13 που έχουν αναφερθεί στα τουρκικά ΜΜΕ.
Λαμβάνοντας υπόψη και τον χάρτη των επισκέψεων των πλοίων στα τουρκικά λιμάνια, όπου εμφαίνονται μόνο 67 πλοία αντί των 103 που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τ/ΥΠΑΜ συμμετέχουν στην άσκηση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι γείτονες λένε ανακρίβειες (τουλάχιστον…).
Το δεύτερο γεγονός που προβλήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι η άσκηση απόβασης. Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της χώρας μας, οι Τούρκοι κάνουν πρόβες απόβασης στέλνοντας μηνύματα προς την ελληνική πλευρά. Αυτό που αποσιωπήθηκε όμως από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ότι κάθε χρόνο οι ΤΕΔ διεξάγουν την διακλαδική αποβατική άσκηση EFES, η οποία διεξάγεται στον κόλπο DOGANBEY έναντι της Σάμου. Επιπλέον και με βάση τα πλάνα της άσκησης που διεξήχθη χθες, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η συμμετοχή αποβατικών δυνάμεων ήταν μικρή. Ειδικότερα, στα πλάνα φαίνονται μόνο ταχύπλοα σκάφη και καθόλου Ε/Π και Α/Φ τα οποία σύμφωνα με την τακτική των αποβάσεων προηγούνται του αποβατικού κύματος.

Πίνακας πλοίων του Τ/ΠΝ που συμμετέχουν στην άσκηση (Πηγή: Turkishnavy.net)

Με βάση τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό ότι εδώ στην Ελλάδα αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι συμμετέχουμε άθελά μας στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία εις βάρος μας με ενδιάμεσο στόχο την άσκηση επιρροής και τελικό σκοπό την φιλανδοποίηση της Ελλάδας.
Μήπως είναι καιρός να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα ;
Οι θεσμοί υπάρχουν, θέληση χρειάζεται…..