Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πανηγυρική» υποδοχή δηλώσεων Κατρούγκαλου για δικαιώματα Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο


Τουρκικά ΜΜΕ: «Πανηγυρική» υποδοχή δηλώσεων Κατρούγκαλου για δικαιώματα Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο
Με πανηγυρικούς τίτλους υποδέχθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί δικαιωμάτων της Άγκυρας στους φυσικούς πόρους που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε χθες ο Έλληνας ΥΠΕξ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μ. Τσαβούσογλου, έπειτα από τη συνάντησή τους στην Αττάλεια. 
Η φιλοκυβερνητική Sabah τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της «Ο Έλληνας υπουργός μίλησε για την ανατολική Μεσόγειο: Η Τουρκία έχει δικαιώματα» 

 
Αντίστοιχο το κλίμα και στη Yeni Safak που γράφει: «Έλληνας υπουργός Εξωτερικών: Γνωρίζουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας».
 
Το ΝΤV μετέδωσε: «Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κατρούγκαλος: Έχει και η Τουρκία δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο».
H εφημερίδα Turkiye σε πιο πανηγυρικό κλίμα ανέφερε: «Ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε το δικαίωμά μας. Ο υπουργός της Ελλάδας που συμμάχησε με το Ισραήλ για το αέριο της ανατ. Μεσογείου μίλησε διαφορετικά στην Αττάλεια: ‘Έχει και η Τουρκία δικαιώματα’»
Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει αναφερθεί με διαδοχικές δηλώσεις του ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στην Αν. Μεσόγειο, δήλωση που επανέλαβε και χθες μετά τη συνάντηση με τον Μ. Τσαβούσογλου υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο» και τονίζοντας πως «(σ.σ.: η Τουρκία) έχει δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές».
Μάλιστα, ο κ. Τσαβούσογλου, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε τον κ. Κατρούγκαλο για τη δήλωσή του που είχε προηγηθεί  ότι «δεν μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο» ως προς την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. «Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι «κανένα προτζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό».
Φωτογραφία: AP
Πηγή: liberal.gr