Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Η τουρκική ανοχή ενεργοποιεί την ωρολογιακή βόμβα της τρομοκρατίας των ισλαμιστών

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Όσο πλησιάζει το τέλος του Εμφυλίου στη Συρία γεννάται μια παγκόσμια ανησυχία για το που θα πάνε όλοι αυτοί οι τρομοκράτες των διάφορων ισλαμικών οργανώσεων.
Μόλις ξεκίνησε ο εμφύλιος ορδές ανθρώπων από τη Δύση, την Ασία, την Αφρική έτρεξαν εκεί για να πολεμήσουν και να ανατρέψουν τον Άσαντ.


Η Τουρκία ήταν η χώρα που άνοιξε τα σύνορα της για να προωθηθούν όλοι αυτοί στη Συρία. Εκεί, άλλωστε εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν από τους Αμερικανούς με χρήματα που κατέβαλαν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Τα σχέδια της ανατροπής ναυάγησαν και τα ορφανά του ISIS  και των άλλων ομοειδών οργανώσεων El-Nusra, Tahrir-el Sam, Ahrat-el-Sam, παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή Ιντλίμπ.
Ο Άσαντ είναι αποφασισμένος να τους απομακρύνει από τη χώρα του και να εντάξει την πόλη Ιντλιμπ υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι;
Η Δύση δεν επιθυμεί την επιστροφή ακόμα και δικών της πολιτών που πολέμησαν με τους τρομοκράτες. Για παράδειγμα η Αγγλία αφαίρεσε την  ιθαγένεια Βρετανίδας που εντάχθηκε οικειοθελώς στις τάξεις των τρομοκρατών.
Η Γαλλία επίσης, για να μην αναγκαστεί να δεχθεί πίσω πολίτες της αναγνώρισε δικαστικές αρμοδιότητες στις κουρδικές οργανώσεις PYD-YPG.  Γάλλοι υπήκοοι θα δικάζονται από τις κουρδικές οργανώσεις και θα εκτίουν εκεί τις ποινές τους, για να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Είναι ολοφάνερο ότι μεγάλη μερίδα αυτών των τρομοκρατών θα επιστρέψει στην Τουρκία. Άλλωστε , είναι γνωστό το οργανωμένο δίκτυο που έχουν στην τουρκική επικράτεια. Μόλις επιστρέφουν από τη Συρία παίρνουν πλαστές ταυτότητες και ορισμένοι υποβάλλονται ακόμα και σε πλαστικές εγχειρήσεις. Στη συνέχεια στέλνονται σε τουριστικές περιοχές όπου βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, όπως οι κανονικοί ταξιδιώτες.
Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή των Αρχών και την άριστο οργανωτικό δίκτυο τους.
Αυτό δείχνει ότι η Τουρκία είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα για τους τρομοκράτες. Ασφαλώς η κατάσταση αυτή ελλοχεύει κινδύνους τόσο για το  εσωτερικό της χώρας  όσο και για τους γείτονες της. Πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα που κανείς δεν ξέρει ποιος και που θα θελήσει να την χρησιμοποιήσει.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καραγκιουλ δημοσίευσε μια πληροφορία που έφθασε στο γραφείο του και αφορά τις προθέσεις των ΗΠΑ να μεταφέρουν όλους τους άνδρες του ISIS από τη Συρία και το Ιράκ, στις ανατολικές περιοχές  του Τουρκεστάν κοντά στα σύνορα της Κίνας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτούς ο πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας θα ξεκινήσει από εκεί.
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εγκυρότητα της είδησης, πάντως ένα είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ μετά το Ιράκ πολεμούν μέσω άλλων. Για παράδειγμα στη Συρία χρησιμοποίησε το PKK-PYD-YPG. Στη Σομαλία συνεργάστηκε με την ιδιωτική εταιρία Bancroft Global Development και στο Ιράκ με την Blackwater. Μετά την αποκάλυψη των εγκλημάτων της εταιρίας αυτής στο Ιράκ μετονομάστηκε, το 2009 ,σε Xe Services LLC και ανέλαβε δράση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Μια άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται σε αυτούς τους τομείς είναι η Kellog Brown& Root Που ανήκει στον όμιλο Hallibarton του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ , Ντικ Τσένι..
Αυτοί οι ιδιωτικοί στρατοί με το προπέτασμα των εταιριών παροχής ασφάλειας, δεν τηρούν κανένα κανόνα πολέμου. Καταστρέφουν την χώρα-στόχο με κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο.
Όταν ένας πόλεμος διεξάγεται με αυτούς τους ιδιωτικούς στρατούς δεν προκαλείται κοινωνική αντίδραση γιατί δεν σκοτώνονται ένστολοι. Επιπλέον η χώρα που γίνεται στόχος δεν λαμβάνει στρατιωτικά μέτρα άμυνας και προστασίας αφού δεν γνωρίζει ποιους έχει απέναντι της και με ποιους πολεμάει.

Ας μην ξεχνάμε ότι με τον τρόπο αυτό αποκρύπτεται η επιθετικότητα, η βαρβαρότητα , η απληστία του επιτιθέμενου που μπορεί και να ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα…