Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

H ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ 74


ΦΩΤΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΡΟΤΖΕΡΣ ΚΑΙ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΓΚΡΑΤΣΙΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΕΕΧ). ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 30 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΕΕΧ ΤΑ 10νμ.ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ FIR ΑΘΗΝΩΝ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1931-1974 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΕΧ ΚΑΙ FIR , ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ 6νμ.. ΗΤΑΝ Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ (ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ/ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΙΚΗ;) ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 1974 ΠΟΥ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΞΟΔΟ/ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΥΠΡΟ. ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ 45 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.. ΜΟΝΙΜΑ-ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ-ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ(ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΗΡΩΙΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ).ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ , ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ.(ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...)

2)Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ""ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ". ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΤΟΤΕ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΟΚΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΧΕΗΓΚ ΚΑΙ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΡΟΤΖΕΡΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ "Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΣΕΙΡΑ ΣΤΙΣ ΑΖΟΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΡΝΤΑΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΕΝΑ". ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974 ΕΛΕΓΧΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ-ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ(ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΠΟΤΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΝΗΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΤΟΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ , ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΤΑ 6νμ , ΕΝΩ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ 6-10νμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ.

3) Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΌΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ , ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ SACEUR(ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΜΟΝΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ) ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΛΕΞΑΝΤΡΕ ΧΕΗΓΚ, ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΓΚΡΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΡΟΤΖΕΡΣ. ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ , ΠΟΛΙΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ (ΤΟΤΕ ΗΣΑΝ 15) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ , ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΕΝΑΝ ΕΒΡΕΝ , ΠΟΥ "ΕΠΕΤΡΕΨΕ" ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΡΟΤΖΕΡΣ"., ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ....


4)ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΜΕ " ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ", ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΕΞΟΔΟ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ), ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ " ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"" ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΟΤΖΕΡΣ". ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΝΤΕΜΙΡΕΛ-ΕΤΣΕΒΙΤ-ΟΖΑΛ-ΓΙΛΜΑΖ-ΤΣΙΛΕΡ-ΕΡΜΠΑΚΑΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ -ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 10νμ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ 6νμ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ 6νμ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΑΝ ΑΝΟΙΧΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΒΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΩ...).ΤΟ 2003 ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΡΟΤΖΕΡΣ/ΦΩΤΟ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΙΑΝΟΗΤΗ) , ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ...".Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΠΑΓΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΕΠΙ ΤΟΥ 25ου ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.


5)ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΚΑΙ ΩΘΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ, ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΕΜΒΕΙ "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΕΙΙ" ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΝΤΙΟΠΙΛΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.. ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΤΙς ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕΙΣ , ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ, ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΙΡΜΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΛΑΜΑΝ.. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ Α/ΓΕΕΘΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ-ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ-ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ-ΟΖΕΛ-ΤΟΥΝΤΖΕΛΙ-ΤΣΕΤΙΝ ΝΤΟΓΚΑΝ-ΤΣΕΒΙΚ ΜΠΙΡ ΚΑ). ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΑΥΤΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΛΟΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ"