Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

ΠΥΡΑΥΛΟΙ.....ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ../ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ. ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΜΕΡΟΣ Α.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ S400 ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Ή ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ.

2)ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ,ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ(USEUCOM) ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜAΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΕΡΤΙΣ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ(SACEUR), ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ NRDC-ΤR ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ (COEDAT) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

3)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ"Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ F35, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΧΩΡΑ , ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ, ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ."

4)ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ (ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ), ΤΟΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΟΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΡ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΤΑΤΗΓΟΥΣ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΚΑΙ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ Ι ΒΑΡΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ.

5)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΒΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΙΩΞΗΣ.ΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΙΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ-ΜΟΝΣ-ΒΡΥΞΕΛΛςΣ-ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ-ΝΑΠΟΛΙ- ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΧ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΛΙΛ-ΘΕΣ/ΚΗ-ΜΙΛΑΝΟ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΛΙΣΑΒΩΝΑ-ΜΠΙΓΚΟΤΣ-ΣΤΕΤΙΝΟ ΚΛΠ). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙΣ ΧΩΡΑ. ΤΟ 1966 Ο ΝΤΕΓΚΩΛ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ1974 ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΥΣ). ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΔΙΜΕΡΗ ΚΡΙΣΗ"

6)ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ -ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ-ΔΕΝ 'ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΑΝ" ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ 'ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ".ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΩΞΕΙ.

7) Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ"ΠΛΑΣΑΡΕΙ" ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΌΤΙ"ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΑΝ 'Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ S300PMU-1".ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΘΑΝ /ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ/ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΌΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΟΤΕ ΗΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.