Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Εκλογές Ισραήλ: Νικητής και πάλι ο Benjamin Netanyahu – Πέμπτη πρωθυπουργική θητεία

Εκλογές Ισραήλ: Νικητής και πάλι ο Benjamin Netanyahu – Πέμπτη πρωθυπουργική θητεία
Κανένα από τα κόμματα δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο
Νικητής των βουλευτικών εκλογών του Ισραήλ αναδείχθηκε έστω και οριακά ο νυν πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο οποίος εξασφάλισε την πέμπτη πρωθυπουργική του θητεία.Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που μεταδίδουν οι ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί, το κόμμα Λικούντ του Netanyahu παραμένει πρώτο κόμμα μα οριακή διαφορά από τον κεντρώο συνδυασμό του Μπλε και του Λευκού του απόστρατου στρατηγού Benny Gantz.
Συγκεκριμένα και με το 97% των ψήφων καταμετρημένο, το Λικούντ φέρεται να λαμβάνει τις 37 από τις 120 έδρες της Κνέσετ έναντι 36 του κεντρώου συνδυασμού του Gantz.
Ωστόσο, όπως αναμενόταν, κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία των εδρών.
Ο Netanyahu εκτιμάται ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συμμαχίας συνεργαζόμενος με άλλες παρατάξεις της ισραηλινής δεξιάς και άκρας δεξιάς, με συνολικά 65 ως 67 έδρες.
Σε δηλώσεις του ο Netanyahu έκανε λόγο για μια κολοσσιαία νίκη, αν και επεσήμανε πως θα πρέπει να βγουν και τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή 12/4.
Εάν τελικά επικρατήσει ο Netanyahu θα γίνει ο πρωθυπουργός με τη μεγαλύτερη θητεία στα 71 χρόνια της ιστορίας του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr