Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Απάντηση στις ΗΠΑ από την Τουρκία: “Εσείς να επιλέξετε αν θα ΄στε σύμμαχοι δικοί μας ή των τρομοκρατών”!

Η λεκτική σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας παίρνει διαστάσεις πρωτόγνωρες για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος απάντησε στο αμερικανικό τελεσίγραφο που έλεγε ,ούτε λίγο ,ούτε πολύ πως αν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά των S-400 δεν μπορεί να ΄χει θέση στο ΝΑΤΟ!

Η Άγκυρα απάντησε άμεσα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς που κάλεσε νωρίτερα την Τουρκία “να επιλέξει” αν θα παραμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, εντείνοντας τις πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για να μην προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανήρτησε μια δική του προειδοποίηση στο Twitter: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιλέξουν. Θέλουν να παραμείνουν σύμμαχος της Τουρκίας ή θα διακινδυνεύσουν τη φιλία μας ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τρομοκράτες για να υπονομεύσουν την άμυνα του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ εναντίον των εχθρών του;” έγραψε ο Οκτάι.
Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη ότι η αγορά των S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων ενώ αυτήν την εβδομάδα σταμάτησαν την παράδοση εξοπλισμού για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία.