Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Αποστολάκης και Ακάρ ανταλλάσσουν προειδοποιήσεις για την ετοιμότητα Ελλάδας και Τουρκίας

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και την ετοιμότητα και την επάρκεια για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν και εφόσον απαιτηθεί. Να μην έχετε καμία αμφιβολία”,δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στην Real News ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Λίγες ώρες μετά ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ απαντούσε με τον ίδιο τρόπο: “Θα προασπίσουμε τα συμφέροντά μας με κάθε τρόπο.Να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι΄ αυτό”, είπε σε ομιλία του.

Αμφιβολίες…πολλές που λέει και το τραγούδι. Γι΄ αυτό που δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία καμία, είναι ότι η βελτίωση του κλίματος στα ελληνοτουρκικά, που πολλοί ανέμεναν μετά από τις συναντήσεις Τσίπρα-Ερντογάν και Αποστολάκη-Ακάρ δεν μας έχει προκύψει. Η δικαιολογία των τοπικών εκλογών στην Τουρκία δεν υπάρχει πλέον. Και καλό είναι να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες για την τουρκική επιθετικότητα, αλλά όπως είπε ο ΥΕΘΑ στην συνέντευξή του να προετοιμαστούμε για να την αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Ο Ε.Αποστολάκης δεν ξεχνά να μας επισημαίνει την “εθνική μας μοναξιά” και καλά κάνει.
Δυστυχώς δεν φαίνεται να ιδρώνει κανενός τ΄ αυτί στο πολιτικό σύστημα της χώρας, που έχει να ασχοληθεί με το πότε θα γίνουν …εκλογές, όταν αυτές είναι προγραμματισμένες να γίνουν έτσι κι αλλιώς τον Οκτώβριο! Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ιδρώσει το πολιτικό μας σύστημα ξαφνικά και γρήγορα με την εκδήλωση κάποιας κρίσης στα ελληνοτουρκικά που όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορεί να αποκλειστεί.