Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

“Το κυνήγι του F-35” στον βυθό του Ειρηνικού! Ρώσοι και Κινέζοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα συντρίμμια

Πέντε ημέρες μετά από τη συντριβή του στον Ειρηνικό ,το F-35 της ιαπωνικής αεροπορίας,ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Υπολογίζεται ότι βρίσκεται σε βάθος 1.500 μέτρων και ο εντοπισμός του έχει προκαλέσει συναγερμό σε Ιαπωνία και ΗΠΑ ,για δύο λόγους:
•Ο πρώτος, για να “διαβαστούν” οι καταγραφείς του αεροσκάφους και να προκύψει μια λογική απάντηση στη μυστηριώδη συντριβή του F-35.

•Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ανησυχία ότι Ρώσοι και Κινέζοι κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν πρώτοι τα συντρίμμια και να τα πάρουν προς έρευνα. Κάτι που είχε γίνει με την κατάρριψη του “αόρατου” F-117 από τους Σέρβους στη Βοσνία, το 1999. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν στην Κίνα, η οποία και τα αξιοποίησε.
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού.
Τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-35 παραμένουν άγνωστα. Ο χειριστής του, Akinori Hosomi, ήταν ένας έμπειρος πιλότος με 3.200 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και ήταν ο επικεφαλής σχηματισμού 4 F-35.
Η εκπαιδευτική πτήση διακόπηκε όταν ο Akinori Hosomi, 20 λεπτά μετά από την έναρξή της έδωσε διαταγή ματαίωσης. Τα αεροσκάφη πετούσαν εκείνη τη στιγμή περίπου 135 χλμ ανατολικά του Misawa.
Σύμφωνα με  ιαπωνικές στρατιωτικές πηγές, το F-35A δεν πετούσε σε χαμηλό ύψος κατά τη στιγμή της εξαφάνισής του. Συνεπώς ο  Hosomi,  είχε χρόνο να αντιδράσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο δεν υπάρχει ένδειξη ότι χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα.
Το μεγάλο βάθος στο οποίο υποθέτουν ότι βρίσκονται τα συντρίμμια οδήγησε τις ιαπωνικές αρχές στην απόφαση να απευθυνθούν σε εξειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες που θα αναζητήσουν το F-35.
“Ο χρόνος που απαιτείται για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων διάσωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι αδύνατο να πούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ανακτήσει το F-35”, δήλωσε ανώτερος εκπρόσωπος της εταιρείας Fukada Salvage στο Reuters.