Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

“Οι ΗΠΑ θέλουν να μοιράσουν τα τουρκικά F-35, σε Ελλάδα,Αίγυπτο και Ισραήλ”! Σενάρια από την ΆγκυραΗ επιχειρηματολογία των Τούρκων για την προμήθεια των S-400 από την Ρωσία και την ταυτόχρονη παραλαβή των F-35, δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός την Ελλάδα. Μέχρι τώρα ο Ερντογάν , έχει αναφερθεί κάποιες φορές σε δηλώσεις του, για τους ελληνικούς S-300. Τώρα η προπαγάνδα γι΄ αυτό το θέμα εισέρχεται σε νέα διάσταση κι αυτό φαίνεται από το μακροσκελές άρθρο του Μεχμέτ Κανσί, ειδικού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία είναι η πιο πιστή στο καθεστώς Ερντογάν.

Ο αρθρογράφος αφού χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις αμερικανικές ενστάσεις και ανησυχίες φθάνει στο σημείο που εμπλέκει την Ελλάδα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ θα μοιράσουν τα 100 τουρκικά F-35 ,σε Ελλάδα,Αίγυπτο και Ισραήλ!
Γράφει:
“Πως ισχυρίζονται ότι η αγορά ενός ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ , όταν δεν συνέβη το ίδιο με ένα άλλο μέλος της; Η κρίση των Kardak (σ.σ έτσι αναφέρει τα Ίμια) στο Αιγαίο Πέλαγος, η οποία ξέσπασε στις τελευταίες ημέρες του 1995 και έφθασε στο αποκορύφωμά της τον Ιανουάριο του 1996, αποτέλεσε καμπή στην αμυντική στρατηγική της Ελλάδας. Η Ελλάδα, που δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την Τουρκία στις απαίτησή της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι “αναλογικές” πωλήσεις όπλων που έκαναν οι ΗΠΑ στις δύο πλευρές του Αιγαίου (δηλαδή την Ελλάδα και την Τουρκία) για να επιτύχουν ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της. Το πρώτο βήμα που έκανε η Αθήνα το 1996 ήταν να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300 για να το αναπτύξει στην Κύπρο. Αυτό δεν μπόρεσε να γίνει λόγω της τουρκικής πίεσης, αλλά το 1998 εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη… Είναι αρκετά ενδιαφέρον,ότι το Ισραήλ διεξήγαγε όλες τις επιθετικές ασκήσεις του ενάντια σε αυτά τα Ρωσικά συστήματα στην Κρήτη. Ως εκ τούτου, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία οφείλει μεγάλο μέρος της τρέχουσας αεροπορικής κυριαρχίας της στον εναέριο χώρο της Συρίας στη συμβολή της Ελλάδας, εκείνη την περίοδο…
Η Ελλάδα υπέγραψε νέες συμφωνίες με τη Ρωσία το 1999 και το 2004 για την αγορά συστημάτων αεράμυνας μεσαίου και μικρού βεληνεκούς TOR-M1 και OSA AKM (SA-8B). Αυτά τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας αποτελούν επί του παρόντος ένα τμήμα του αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος της Ελλάδας και έχουν επίσης αναπτυχθεί στην Κύπρο. Και τα δύο διαθέτουν συστήματα ραντάρ που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, για κάποιο περίεργο λόγο, από το 1999, καμία χώρα του ΝΑΤΟ, πρώτα απ ‘όλα οι ΗΠΑ, δεν υποστήριξαν ποτέ ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας που διαθέτει η Ελλάδα αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφάλειας με τις συχνές μετακινήσεις μελών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία για την εκπαίδευση σε αυτά τα συστήματα ή τη συνεργασία τους με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για το θέμα αυτό…”
Ο αρθρογράφος αναφέρεται σ΄ όλα όσα συνέβησαν με τις αγορές των ρωσικών όπλων από την Ελλάδα, Αναφέρεται στην διαφθορά και στις δολοφονίες Ρώσων που είχε πάει να συναντήσει στη Μόσχα ο διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Σπύρος Τραυλός. Κλείνει το κεφάλαιο διαφθορά με τον θάνατο του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος πραγματοποίησε την προμήθεια των TOR-M1 . Ο Καμπούρογλου είχε βρεθεί νεκρός τον Οκτώβριο του 2012 σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα.
Το ενδιαφέρον είναι πως εξηγεί ο Τούρκος αρθρογράφος τη διαφορετική “μεταχείριση που έχουν Ελλάδα και Τουρκία” στο ζήτημα προμήθειας όπλων από τη Ρωσία. Η απάντηση που δίνει είναι ότι οι ΗΠΑ…υποστηρίζουν την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας!
“ Δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι το πράσινο φως που δόθηκε στην Ελλάδα το 1995 για τους S-300 βοήθησε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την Τουρκία…Τώρα προσπαθούν να στερήσουν από την Τουρκία τα 100 F-35 ,γιατί μ΄ αυτά θα γίνει πιο ισχυρή ακόμη και από το Ισραήλ που έχει παραγγείλει μόνο 50.
Αίγυπτος και Ελλάδα ακόμη δεν μπορούν να αγοράσουν τέτοια αεροσκάφη…

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι μια ομάδα ευαγγελιστών-νεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ επιδιώκει να λεηλατήσει τα αποθέματα ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο με το πρόσχημα την αγορά των S-400 από την Τουρκία. Τα F-35, τα οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν τόσο σκληρά να μην παραδώσουν στην Τουρκία, πιθανότατα θα κατανεμηθούν μεταξύ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ σε αντάλλαγμα για την υποθήκευση των ενεργειακών εσόδων από την περιοχή”, καταλήγει το άρθρο.
Έχουμε ακόμη πολλά να διαβάσουμε…