Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ.HΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ,ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ./ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

1)ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ...(ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ),ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ, ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΤΟΥ 53ου ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ(ΦΩΤΟ), ΤΟΥ 30ου/31ου Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ Ή ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΟΖΜΠΑΛ.. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ "ΒΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΒΑΘΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ". ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ Ή ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΟΠ[ΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑΑΡΘΡΟ ΜΕ 10ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ,ΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΦΕΡΕΙ ΤΡΥΠΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ(ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ).ΚΑΛΟΣ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΔΩ.ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΘΙΞΕ.ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ.

2)ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΧΕ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ(NMIOTC) ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΙΦΑΣ(ΟΠΟΥ ΠΑΙΧΘΗΚΕ ΣΕΝΑΡΙΟΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ).ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ NOBLE DINA.ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ , ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΡΚΕΣΕ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ-ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ-ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ YASUR, EΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑS 565ΜΑ/ATALEV ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΧΙΜΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 669..ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ LESSONS LEARNED.ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΠΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ....

3)Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΧΕΡΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΤΑΤΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 36% ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ/ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ, ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΕΙΝΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ..ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ , ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ 3 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤAΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΜΕΡΟΣ Β, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ "ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ".ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.