Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Ρωσικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν, τα περί του Rampage των Ισραηλινών… κατά των S-400

Το Ισραήλ ανέπτυξε τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους αέρος-εδάφους Rampage, υποτίθεται απροσπέλαστους στα ρωσικά συστήματα S-300, γράφει το γερμανικό περιοδικό Telepolis. Οι πυραύλοι Rampage αναπτύχθηκαν από τις ισραηλινές εταιρείες IMS και IAI, παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Είναι μήκους 4,5 μέτρων, ζυγίζει 570 κιλά και έχει βεληνεκές 150 χιλιόμετρα.

Ο συντάκτης του άρθρου, Florian Retzer, αναφέρει ότι στο Ισραήλ οι πύραυλοι αυτοί θεωρούνται ως συνέπεια της ανάπτυξης συγκροτημάτων S-300 από τη Ρωσία στη Συρία και ότι υποτίθεται πως είναι σε θέση να “ξεπεράσουν” τα ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικά συστήματα, αναφέρει το RIA Novosti.
Το Telepolis αναφέρει, ότι τα βλήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εξουδετέρωση στόχων που προστατεύονται καλά από τα συστήματα αεράμυνας, καθώς και για την καταστροφή υπόγειων εγκαταστάσεων.
Ο Ρετσέρ υπογραμμίζει ότι η Ρωσία θα πρέπει τώρα να δείξει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων S-400, τα οποία, όπως είπε, έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Συρία για την προστασία των ρωσικών βάσεων.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τον Φεβρουάριο, η Israel Aerospace Industries (IAI) αποκάλυψε το μοντέλο του Mini Harpy. Η παρουσίαση έδωσε έμφαση στη δυνατότητα καταστροφής των ρωσικών S-300 και S-400.
ΠΗΓΗ: https://vz.ru/

 https://www.defence-point.gr