Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Ποιους S-400 θα παραλάβει η Τουρκία;

Η Τουρκία θα παραλάβει τους S-400 από τη Ρωσία με δυνατότητα να πλήττει στόχους μέχρι τα 250 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου δεν έχει ακόμη γίνει σαφές αν η Μόσχα θα παραδόσει τα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα με τη δυνατότητα κατάρριψης στα 400 χιλιόμετρα. Ακόμη κι έτσι βεβαίως οι S-400 θα ΄ναι ένα εξαιρετικό νέο όπλο για την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες σε πρώτη φάση η Ρωσία θα προμηθεύσει στην Τουρκία δύο συστοιχίες S-400 , οι οποίες αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής. Οι Τούρκοι θα πάρουν και 256 πυραύλους.
Η εφημερίδα Μιλλιέτ έγραψε ότι σίγουρα θα παραδοθούν πύραυλοι βεληνεκούς 40, 120 και 250 χλμ, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραδοθεί και πύραυλος βεληνεκούς 400 χλμ.

Που θα αναπτυχθούν
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα οι S-400 θα αναπτυχθούν πιθανότατα σε περιοχές που θα καλύπτουν την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, στα Δαρδανελλια και στη Σμύρνη αλλά και στη Μερσίνη για να καλύπτει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Το …ανέκδοτο που γράφουν είναι ότι με τους S-400 “θα μειωθεί και το κόστος από τις απογειώσεις των τουρκικών F16 που χρησιμοποιούνται εκεί για καταδίωξη ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών”.