Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ-S300-ΥΠΟΥΛΟΙ -ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ/ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.

.
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΟΓΚΩΔΕΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ S-300 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΡΟΝΤΙΟΝΩΦ ΚΑΙ ΣΕΡΓΚΕΕΦ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙ ΚΒΑΣΝΙΝ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡ ΣΑΜΣΟΝΩΦ, ΕΝΩ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΔΡ ΓΕΒΓΕΝΙ ΠΡΙΜΑΚΩΦ ΚΑΙ Ο ΙΓΚΟΡ ΙΒΑΝΩΦ(ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΙΕΛΤΣΙΝ).. ΚΒΑΣΝΙΝ ΠΡΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ(ΕΓΓΡΑΦΟ-5)
 
2)ΕΙΧΑΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ-ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Η ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ-ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Ο ΠΡΙΜΑΚΩΦ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΛΓΧΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗΣ Ή ΤΟΥ ΝΟΒΟΡΟΣΙΣΚ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Η ΤΡΙΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ"ΚΟΥΖΝΕΤΣΩΦ" ΚΑΙ ΔΥΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ., ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ(ΛΙΜΑΝΙ ΟΡΑΝ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ(ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ). ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ /ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ/ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ/ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΩ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ-ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΣΕ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙ ΣΟΥΕΖ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. ΣΤΟ ΝΟΒΟΡΟΣΙΣΚ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΒΑΣΝΙΝ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ,ΩΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ, Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ) ΕΧΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ , ΚΛΠ ΚΛΠ.
 
3)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΕΖ, ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ (ΤΟΤΕ) ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ.. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΜΕΣΩ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
 
4)Η ΜΟΣΧΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΗΤΑΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ /ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΘΕΡΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΜΑΛΙΣΤΑ  O ΓΙΑΛΟΝ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΒΑΣΝΙΝ-ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΑΦΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΧΑΛΕΒΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ.
 
5)ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ/ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΔΙΒΕΣ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ,ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΣΧΗΥΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΥΕΜΕΝΗ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΜΙΡΑΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ..
 
6)ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΒΑΝΟ-ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΤΟΤΕ ΑΜΟΣ ΓΙΑΝΤΛΙΝ/ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ "ΑΜΑΝ" ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ.(ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΟVDA ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΛΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ),ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ-ΒΑΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΕΛΝΟΦ /ΡΕΧΟΒΟΤ, 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ , ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΧΑΤΖΟΡ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΑΣΝΤΟΝΤ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΕΒΑΤΙΜ (ΝΑ ΤΗΣ ΜΠΕΡΣΕΕΒΑ), ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΧΑΤΖΕΡΙΜ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΝΕΓΚΕΒ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΛΜΑΣΙΜ ΚΑΙ ΣΝΤΟΝΤ ΜΙΧΑ,ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ(ΠΧ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΙΕΡΙΧΩ-2/ΒΑΣΗ ΕΚΤΟΞΥΕΣΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΥΠΟΥ OFEQ KA)..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΓΙΟΝΤΕΦΑΤ, Η ΤΙΡΟΣ, ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΛ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ..ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΠ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ., ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ ΤΖΩΝ ΤΖΟΥΜΠΕΡ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΣ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΤΖΟΖΕΦ ΡΑΛΣΤΟΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΙ....ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΕΑΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΤΟ1997 ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΚΙΛΙΤΣ 'ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!). ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΝΑ 6ΜΗΝΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΛΕΥΚΟΣ ΑΕΤΟΣ".
 
7)ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΣΤΕΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΝΩ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΑΣΗ.Η ΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΤΟΙ Ο ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΖΟΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΡΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ, Ο ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 4ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΤΙΛΑ ΑΤΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ TOR M1 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ.ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ"