Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ/ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ S400


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΑ -ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ(ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ) ΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ 3 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΚΑΙ ΖΥΡΙΧΗ. ΕΚΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ/ΔΙΕΥΡΥΝΕΝΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.
2)ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΩΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ(ΕΝΑΕΡΙΩΝ).ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΕΙ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ-ΦΛΟΡΙΝΤΑ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ( INHERENT RESOLVE)79 ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ-ISIS KA ).ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ.(ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ)
3)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΑΥΚΑΣΟ.ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΥΟ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ S300 PMU-2 ΑΠΟ ΤΟ 2010..ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟ S-400 ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ "ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ.....ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΩΣ ΚΑΙ ΑΖΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ
4)ΒΑΣΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ-ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΟΒΟΡΟΣΙΣΚ ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ Ή ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟΠΟΛΗ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΥΣ S-300 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΘΑ ΑΦΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΡΩΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ/ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ .
5)ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΕΓΙΝΕ  ΣXETIKH ΣΥΖΗΤΗΣΗ(ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΩΝ. (ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΒΛΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ).ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ(ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ-ΚΑΡΑΜΑΝ ΜΑΡΑΣ),ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PATRIOT-3. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΙΣΚΕΝΤΕΡΟΥΝ ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΗΠΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.ΕΤΣΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΦΗΣΑΝ "ΕΥΑΛΩΤΗ' ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
6)ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ F-35 ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LUKE ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ 8 ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΑΤΟΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΦΙΧΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 4 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ.ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ.(ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ)ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F35  ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΕΡΠΟΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ.
7)ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ S-300 ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ, ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ S300PMU1 ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ.. ΜΕΤΑ ΤΟΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ/ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ.Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ -ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ-ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 8 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ.