Κόσμος© www.cnn.gr Κόσμος Αποτροπιασμό και ανατριχίλα έχει προκαλέσει η υπόθεση της δράσης του 35χρονου serial killer στην Κύπρο, που σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος στους ανακριτές ένιωθε ηδονή όταν έπνιγε τα θύματα του.
 Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δολοφονίες να είναι περισσότερες από τις δύο που έχει ομολογήσει ο 35χρονος λοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης». 

Όπως αποκάλυψε στο STAR ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί άλλες 22 κοπέλες. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιογράφο του Sigma, όλες τους είναι από τις Φιλιππίνες.

Σταματούν οι έρευνες στο Μιτσερό

Οι έρευνες στο λατομείο του Μιτσερού θα σταματήσουν για λόγους ασφαλείας, ωστόσο θα συνεχιστούν στη λίμνη του Ξυλιάτου με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας. 
«Έχει αξιολογηθεί και εκτιμηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία για τα οποία πρέπει να συνεχίστει η έρευνα και αύριο με τον ίδιο τρόπο», είπε.
Ο κ. Τράγκολας στις δηλώσεις του στον χώρο του φρεατίου, έκανε λόγο για αλλοίωση των δοκών που συγκρατούν τον ανελκυστήρα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «έχει διαπιστωθεί μία μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Οπότε για λόγους ασφάλειας, έχει ασφαλιστεί ο χώρος, δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει».
Ο κ. Τράγκολας είπε ότι «με τη συσκευή εντοπισμού και το ρομπότ διενεργήσαμε έρευνα στη δυτική πλευρά του λάκκου που καλύπτει ένα μέτρο και πήγαμε μέχρι το βάθος μέχρι τα 130 μέτρα». Οι έρευνες, ανέφερε, θα συνεχιστούν όταν ο χώρος καταστεί ασφαλής και αποσοβηθεί ο κίνδυνος υποχώρησης των δοκών. «Το πότε θα γίνει αυτό, θα το πουν οι ειδικοί», δήλωσε.
«Απομένει το κεντρικό σημείο του λάκκου που πρέπει να ερευνηθεί. Καθότι όμως υπάρχει θέμα ασφάλειας θα δούμε αύριο (σ.σ. Μεγάλη Τρίτη 23/04) με ειδικούς πώς θα ασφαλίσει η περιοχή, και όταν λέω να ασφαλίσει η περιοχή, εννοώ να ασφαλίσουν τα αναβατόρια για να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος υποχώρησης τους για τον α’ ή β’ λόγο ούτως ώστε να διενεργηθεί με ασφάλεια η περαιτέρω έρευνα».
Ερωτηθείς εάν υπήρξαν κάποια ευρήματα από τις τελευταίες έρευνες, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «το θέμα ευρημάτων άστε το και όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα σας το ανακοινώσουμε».