Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ/Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ-ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;/ΑΠΟΚΛΕΙΣTIΚΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ/ISIS ANAKAMΠTEI KΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ. ΗΔΗ -ΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 4-6 ΜΗΝΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΛΙΒΥΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΝΩ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ, ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ.

2)ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΤΗ ΒΑ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΑΝΤ, ΝΙΓΗΡΑ, ΜΑΡΟΚΟ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΟΥΝ. ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ /AFRICOM 108 ΣΕΛΙΔΩΝ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΙΓΗΡΙΑ-ΜΑΛΙ-ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ "ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ..."(ΣΣΕΛΙΔΕΣ 32-35). ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ 32 ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ -ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΑ-ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

3)ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΝ ΛΙΒΥΗ ΕΧΑΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΑΝΤΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΤΗΣ.ΤΟ 2016 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΥΙΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ "ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ" ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΛΙΒΥΗΣ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΕΖΑΝ.. ΑΠΟ ΤΟ 2016_ΒΑΣΕΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ-ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΩΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(ΣΕΛΙΔΑ 21/ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3-5). ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΜΕΣΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΑ, ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ "ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ" ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛ ΡΑΚΑ ΣΤΗ ΝΑ ΛΙΒΥΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.

4)ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΝΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΝΤΕΡΑ, ΒΕΓΓΑΖΗ ΚΑ. ΒΑΣΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ "ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΣΕΤΣΕΝΙΚΟ ΩΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ".. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΜΙΖΟΥΡΑΤΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ).ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ-ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΛΙΒΥΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ- ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΕΖΑΝ , ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΕΜΠΑ.

5)ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΟΠΙΚΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΘ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ-ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ-ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΕ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΑFRICOM , ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ, , ΤΑ ΗΑΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΡΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ.ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ "ΚΟΝΕ" ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.