Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

“Τελειώνουν” τον Ερντογάν; 1 δις ξόδεψε η κεντρική του τράπεζα σε 4 μέρες για να στηρίξει τη λίρα!

“Πριονίζουν” τον Ερντογάν, αργά και βασανιστικά… Η τουρκική οικονομία περνά δραματικές ώρες με το Bloomberg να μεταδίδει ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ξόδεψε πάνω από 1 δις δολάρια για να στηρίξει το ξεπούλημα της λίρας από την προηγούμενη Τρίτη έως τη Παρασκευή! Τα συναλλαγματικά αποθέματα που της έχουν απομείνει για να διατηρήσει την ισοτιμία λίρας-δολαρίου στο 6 προς ένα εξαντλούνται και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί οτιδήποτε για τον “γίγαντα με πήλινα πόδια” που λέγεται Τουρκία.

Την ίδια ώρα εντός της Τουρκίας ένα αντιπολιτευόμενο μέτωπο έχει αρχίσει να αμφισβητεί τον Ερντογάν. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει βρει στο πρόσωπο του Ιμάμογλου ,κάποιον που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια. Αλλά και οι Νταβούτογλου και Γκιουλ έχουν βγει μπροστά αμφισβητώντας την παντοκρατορία του.
Όλα αυτά δεν αποκλείουν σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια αυξημένη ένταση στα ελληνοτουρκικά. Υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν ότι οι μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν ενδέχεται να τον κάνουν πιο απρόβλεπτο, πιο επιθετικό και πιο επικίνδυνο. Δεν είναι ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις ηγέτες με τα χαρακτηριστικά του Ερντογάν να ποντάρουν το τελευταίο τους χαρτί στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία.