Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Οι 200 της Καισαριανής και οι δοσίλογοι που κυβέρνησαν…

Από τον Κων. Φράγκο

Ανοιξιάτικο
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
 για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.
Ο. Ελύτης (Άξιον Εστί)
Ανίκανοι πολιτικοί, φοροληστεία,, φαυλότητα, διαφθορά. Δύσκολα θα γυρίσει. Δεν τον αφήνουν οι λήσταρχοι και οι απάτριδες. Κι όμως θα γυρίσει….


• Τα εγκληματικά Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής εκτέλεσαν στην Καισαριανή 200 κομμουνιστές που εκρατούντο στο «σιλό ψυχών προς θυσία» του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου σε αντίποινα φονευθέντων Γερμανών. Άπαντες πολιτικοί όμηροι, ουδείς ποινικός!
• Οι 170 από τους εκτελεσθέντες είχαν μεταφερθεί στο Χαϊδάρι από την Ακροναυπλία όπου είχαν φυλακισθεί από το 1936 από την διδακτορία Μεταξά ως επικίνδυνοι αντιφρονούντες.
• Η Κυβέρνηση Τσουδερού (ο Μεταξάς είχε ήδη αποβιώσει κάτω από περίεργες συνθήκες) πριν εγκαταλείψει τη χώρα στην τύχη της μεθόδευσε την παράδοση των κρατουμένων της Ακροναυπλίας, ως δώρον, στους Ναζιστές για να έχουν απόθεμα για εκτελέσεις. Αυτό ήταν το ήθος τους. Ο Μεταξάς, αν ζούσε, δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Έχω προσωπική ΄άποψη ότι ήταν πατριώτης και όχι παλιάνθρωπος.
• Σε λίγους μήνες ήλθε η Λευτεριά στη χώρα και οι Τσουδεροδοσίλογοι επανήλθαν στη χώρα απαιτούν τες την εξουσία. και το επέτυχαν….