Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Πολυδάπανες φιέστες Ερντογάν στις ΗΠΑ για να “γυρίσει το κλίμα”!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ahval , η Άγκυρα οργανώνει μεγάλη εκστρατεία προβολής της κυβερνητικής πολιτικής στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.
Με στόχο τη βελτίωση των Αμερικανο-Τουρκικών σχέσεων οργανώνονται πάνελ ομιλιών , με τον γενικό τίτλο Turkey Today , σε δυο μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών Fahrettin Altun , προϊστάμενος του τμήματος επικοινωνίας του Προέδρου.
Παρόμοιες εκδηλώσεις είχαν οργανωθεί παλιότερα στη Μόσχα, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και αλλού.
Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις μετέχουν επιστήμονες και πρόσωπα  που ανήκουν στο κόμμα του Ερντογάν, για να προβάλουν τις θέσεις και τις απόψεις του.
Η εφημερίδα τονίζει ότι παρά τα τεράστια ποσά που δαπανούνται για αυτές τις συγκεντρώσεις, πολλές φορές  δεν αναφέρονται καν στον Τύπο της χώρας όπου γίνονται.
Στην Αμερική θα μεταβεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Yavuz Selim Kiran, στενός φίλος του Ερντογάν, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές. Θα τον συνοδεύει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κεμέρμπουργκαζ , Cagri Erhan κι ο Bora Bayraktar επικεφαλής του CNN Turk.
Την διοργάνωση των πάνελ στην Ουάσιγκτον ανέλαβε η γνωστή λομπίστρια Brenda Shaffer, η οποία διετέλεσε εμπειρογνώμονας σε ενεργειακά θέματα του Atlantic  Council.
Όπως είναι γνωστό ο τουρκικός όμιλος Calik Holding χρηματοδότησε την έκδοση του τελευταίου βιβλίου του προέδρου του Atlantic Council , Fred Kempe.
Ίσως λόγω αυτών των στενών σχέσεων όλες οι αναλύσεις του Atlantic Council δεν αναφέρονται ποτέ στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.
Οι εκδηλώσεις στην Ουάσιγκτον θα γίνουν στο κτήριο Rayburn και στη Νέα Υόρκη στο Harvard Club .
Διοργανωτής των ομιλιών στη Νέα Υόρκη είναι ο πρόεδρος του  East-West Institute , Cameron  Munter.
O σουλτάνος καταβάλει μια απέλπιδα προσπάθεια να βελτιώσει το κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών.  Άγνωστο βέβαια, αν θα καταφέρει να πείσει τους συνομιλητές του για τις καλές προσπάθειες του ….. Η μάσκα έπεσε και φάνηκε ξεκάθαρα το αληθινό πρόσωπο του.