Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

ΦΩΤΟ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ/ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ.


1)ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ(ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ , ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΟ 3 ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΝΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ/ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ- ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.
2)Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Α/ΓΕA ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ (Ι) ΧΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΩΣ ΝΕΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ Α/ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ.(ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ).. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Δ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΠΑ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 83 ΤΗΣ ΣΣΕ) ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΜΠΑΣ ΗΤΑΝ ΣΩΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 3η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΥΛΗ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ XVI M/K ΜΠΖ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ..ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΥΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΕΠΕΛΕΓΗ Ο ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ , ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΣ, ΩΣ ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ/ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΜΠΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΝΟΡΑ(ΤΑΞΗΣ 84 ΤΗΣ ΣΣΕ).. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ(ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ).
3)ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ../ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ... ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ(ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΓΙΟΖΕΦ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ....ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΑΜΕΝΩ ..ΔΙΑΦΟΡΑ.... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟΣ(ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ).ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΩΣ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΠΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝ, ΟΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ Ή ΜΗ /ΜΕΤΑ  ΩΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ/ΥΠΑΡΧΗΓΟ  Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ/ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ/ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ , ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΝΑΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ...
4)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ-ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ(ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ) ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ , ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ,ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ -ΓΕΝ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ , ΕΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ /ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΡΟ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ...ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ...ΟΚ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟ...ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΕΕ Ή ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ(ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΟΥ Χ"ΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ"...). ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ,.(ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΜΟΥ....)