Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Στον Κλίντον είπαν “είναι η οικονομία βλάκα”: Για τον Αλέξη ήταν οι Πρέσπες και ο εθνομηδενισμόςΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Όταν κατέβηκε στον προεδρικό «στίβο» των Ηνωμένων Πολιτειών ο σχετικά άγνωστος Μπιλ Κλίντον, κυβερνήτης της μικρής πολιτείας του Άρκανσας, οι συνεργάτες του έψαχναν ένα σύνθημα που θα έκανε τη διαφορά και θα τον έβαζε στον χάρτη των προεδρικών εκλογών.

Και ενώ ο Τζόρτζ Στεφανόπουλος, ο Τζέιμς Κάρβιλ και ο Πολ Μπεγκάλα έσπαγαν κυριολεκτικά τα κεφάλια τους για να βρουν αυτό το σύνθημα, ένας εκ των τριών πετάχτηκε -όπως αναφέρει ο μύθος- και είπε ότι (το πρόβλημα της Αμερικής) είναι «η οικονομία βλάκα» ή ηλίθιε -διαλέγετε και παίρνετε…
  • Στην Ελλάδα δεν χρειάστηκαν οι αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα να αναζητήσουν κάποιο έξυπνο σύνθημα, καθώς ο πρωθυπουργός τους τα έδωσε όλα στο πιάτο: Ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν και η ταύτιση στη συνέχεια με τον εθνομηδενισμό και βεβαίως το θέμα της οικονομίας, όπου -όπως έχει αποδειχθεί σε όλες τις χώρες που πέρασαν Μνημόνια- τα κόμματα που τα ψηφίζουν και τα υλοποιούν «τρώνε ξύλο», διότι οι λαοί δεν ξεχνούν. Σε όλα αυτά ήρθε και η κάλυψη στον «Ρουβίκωνα» και το γλυκό ήρθε και …έδεσε.
Η περίπτωση του εξοχοτάτου πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (γνωστού ως ΓΑΠ) θα μείνει, βεβαίως, στην ιστορία: δεν βρήκαμε άλλο πολιτικό που σε 18 μήνες μετέτρεψε το 44% του θριάμβου του στο μόλις 4% και κάτι ψιλά. Και έχεις και τη Φώφη τη Γεννηματά να μας διαμηνύει από την Πάτρα ότι πορεύεται με μπροστάρη τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος στο τέλος θα την πουλήσει -εννοώ πολιτικά- και θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει.
Επιστρέφοντας στη βαριά ήττα του πρωθυπουργού, και αναζητώντας τα λάθη που οδήγησαν στη μεγάλη ομολογουμένως νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθένας λέει τη γνώμη του από τη δική του οπτική γωνία και με βάση τις εμπειρίες και την πείρα του. Συνήθως, όσοι βρισκόμαστε μακριά βλέπουμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα, ειδικά όταν δεν έχουμε και κομματικές ταμπέλες. Διότι αυτό που παρατηρήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι η έξαρση του «παρτιζανισμού» που σάρωσε την κοινωνία. Το βλέπω και στους συναδέλφους δημοσιογράφους που έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί για να είμαστε και πιο πειστικοί.
 https://hellasjournal.com