Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ/ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Ή ΕΠΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ , Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ /ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.


1)ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)./ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥ 'ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ"ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ  ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.


2)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ , ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.(ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΜΦΑΝΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ 7 ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ...


3)Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΛΙΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΚΥΡΟΣ-ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ -ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ  ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΗ -ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ  ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ". ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ , ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ...".ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ DECISION MAKING PROCESS.ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ-ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ-ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΉ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ.ΕΧΕΙ ΜΙΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑΣ", ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.


4)ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ (ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...), ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΧΕΡΙΑ....ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...(ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ...).


5)ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΩΣ Α/ΓΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΡΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ(ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ KIOWA  ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ), ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.


6)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ (ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΡΟΟΠΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΛΠ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...) ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ  , ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...(ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ.... ΚΑΙ ΥΠΟΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ 3 ΑΠΟ ΤΑ 4 ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ...
ΑΥΤΑ.

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ  ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΡΥΝΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.