Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ../ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ./ ..ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΦΟΙΝΙΚΗ-1" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ "ΠΟΡΘΗΤΗΣ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ή ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Ή ΜΕΘΟΔΟ. ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΦΑΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ.ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ , ΤΟ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ(ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΩ ΔΥΟ ΒΑΣΕΩΝ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑΗ ΠΡΕΠΟΥΣΑ
2)Η ΡΩΣΙΑ-ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ-ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 'ΠΑΚΕΤΟ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ".Η ΜΟΣΧΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ CRUCIAL INTELLIGENCΕ.ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΟΡΝΤΝΙΚΩΦ.. Η ΑΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΣΗ ΑΛΧΜΕΙΜΙΜ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ , ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...
3)ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ Α.ΛΙΝΚΟΛΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ (!)ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΡΦΟΛΚ -ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ.Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΩΡΩΝ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ, ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΕΖ- ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΩΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ "ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ .ΕΠΕΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ (Σ ΥΕΜΕΝΗ-ΙΡΑΚ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ-ΣΥΡΙΑ-ΔΡΑΣΗ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑ), ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ,ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ.ΟΥΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ.
4) ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΓΚΙΟΥΡΕΛ-ΝΤΟΥΜΝΤΑΡ) 'ΒΓΗΚΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2016.ΕΝΩ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 'ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ' ΠΟΥ ΑΠΗΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ , ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.ΑΡΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ-ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.../ΦΩΤΟ
5)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ 'ΤΕΧΝΗΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ".ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ,Ο Ι ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΑ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ-ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
6)ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΩΡΗΤΙΚΗ/ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ, Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΙΡΑΝ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ NAVAL PROJECTION OF POWER ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ "ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ"ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΑ-ΣΟΥΔΑΝ-ΚΑΤΑΡ., ΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Α.ΟΖΜΠΑΛ..ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ "ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ". Η ΑΓΚΥΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
7)ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝΕ "ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΦΟΙΝΙΚΗ-1'.Η ΕΕ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η PESCO ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΜΒΡΥΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΑ 'ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ"...ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ.ΑΚΟΥΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣ 'ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ!!!"
8)ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΣΑΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ(!) ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΥΠΟΨΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ(ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΚΑΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ )
9)ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ STATE DEPARTMENT ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ "ΣΚΛΗΡΕΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΕΞ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ "ΓΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ" ΔΡ ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤΟΝ.ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΠΧ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑ.ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣΑΠΟΨΕΙΣ.ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑΚΟ-ΚΟΥΡΔΙΚΟ,ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ....ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.Ο ΜΠΟΛΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ "ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ,ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...ΚΛΠ"ΟΠΟΙΟΣ ΦΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ , ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΥΤΟ ΑΕΙ ...ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ-ΚΟΥΣΟΥΝ-ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ Ή ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.
10)ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΝΟΡΒΗΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΜΕ 3 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ "ΠΟΡΘΗΤΗ" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ,ΠΟΥ ΝΑ "ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ; Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΒΗΓΟΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ...).ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ,ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ;, ΣΕ ΠΧ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ Ή ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ;ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.ΕΔΩ ΟΙ ΙΣΡΗΛΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΓΑΖΑ ΚΑ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ.ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΙΝΟΣΕΤ. ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.
11)Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ-ΑΚΑΡ. ΧΘΕΣ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ) ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΧΩΡΑΣ );|
12)ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ.